Perioada: 19 iulie – 03 august 2008 Participanți: eu Puncte forte: Caorle, Veneția, Padova
Prima mea ieșire în străinătate a fost în Italia în vizită la mătușa mea. Minoră și fără pașaport, treaba complicată cu hârtii, cazier, pașaport și procuri. Eram în dubiu dacă plec până în dimineața în care am pornit.
Să vezi tu fericire pe mine odată ce am trecut granița. Tot drumul am stat cu ochii beliți pe geam. Totul era ceva nou pentru mine. Știam că am să merg la mare, nu mai fusesem la mare de când aveam 6 ani :)).
Aveam multe rude în Italia, știind că mătușa mea lucrează, programul a fost făcut după posibilități și timpul fiecăruia.
1. Caorle
Stațiune la Marea Adriatică, plajă lată de nisip și mult soare. Îmi era atât de dor de mare și s-a văzut. M-am întors super bronzată acasă. Caorle este situat la aproximativ 1 oră de mers cu mașina de casa mătușii mele și mergeam de câte ori aveam ocazia. Aici am mâncat cea mai bună și cea mai mare înghețată la 1 euro. Deliciu!
2. Venetia
M-am bucurat foarte mult când am aflat că se merge la Veneția. Era pe lista mea și vroiam atât de mult să o vizitez și să văd faimosul oraș pe apă cu gondole. Cred că, orice om trebuie să meargă în Veneția cel puțin o dată în viață. Este probabil ce mai vizitat oraș din Italia și inclus în Patrimoniul Unesco încă din 1979.
Indiferent în ce perioadă mergi, e plin ochi de turiști. Veneția este cunoscută și pentru celebrul carnaval ce se sărbătorește în luna februarie.
Puțin stres în gară când s-a anulat trenul nostru și a trebuit să îl așteptăm pe următorul. O oră și suntem la locul faptei. Nu stăm prea mult pe gânduri și luam barca spre Piața San Marco.
Palatul Dogilor este cel care domină Piața San Marco precum și sutele de porumbei foarte prietenoși. Toată lumea le dă de mâncare și o poză cu ei a devenit deja un trend.
A devenit simbol al orașului și o dovadă vie a stilului gotic venețian inspirat din arhitectura bizantină și orientală.
Nu există Veneția fără gondole. Acestea fac parte din viața fiecărui locuitor venețian fiind unul din mijloacele de transport pe apă. Pentru turiști, acestea au primit altă însemnătate iar o plimbare cu gondola pe canalele înguste ale Veneției sunt un must.
3. Padova
După o altă zi de plajă la Caorle, am decis să vizităm și Padova, un oraș tare frumos. Vizitat e puțin spus pentru că am ajuns undeva la ora 17.00.
De departe cel mai important obiectiv turistic este Bazilica Sfântului Anton de Padova. Un lăcaș de cult superb unde se găsește limba Sf. Anton de Padova care încă este intactă.
Biserica a fost fondată în anul 1232 iar durata construcției a durat mai bine de 30 de ani. Este considerată o capodoperă îmbinând stilul romanic (fațada), bizantin (cupola), baroc (Capela Tezaurului), maur (clopotnița) și arcurile construite în stil gotic.
La câțiva pași de bazilică se află piața cu statui, Prato Della Valle. 78 de statui domină canalul de 1,5 km reprezentând diverse personalități istorice. Este considerată a doua cea mai extinsă piață din lume (după Piața Roșie – Moscova).
Italia a fost dragoste la prima vedere. Marea cu farmecul ei, Veneția cu ale ei gondole, istorie la fiecare pas și liniștea de la Padova au fost elementele definitorii pentru o vacanță pe cinste.
Vă doresc zâmbete călătoare.