5. Bodrum before sunset

     Dap, de 5 zile bat în lung și în lat riviera turcească de la Marea Egee, mă minunez cu ce poate să mă mai surprindă și realizez cu stupoare că încă nu și-a etalat toate minunățiile.
În Bodrum am ajuns pe înserate, lucru care nu m-a supărat deloc având în vedere ca soarele începe să apună și apune în stilul său propriu atâta timp cât ești în locul potrivit și la momentul potrivit.
Am stat 2 zile în Bodrum așa că în prima seara am rămas cu apusul pe retină urmând ca a doua zi să iau la purecat orașul.
     Bodrum, cunoscut în istorie sub denumirea de Halikarnas, a fost locul de naștere a lui Herodot, un amalgam de istorie, mitologie, plaje, distracție, plaje superbe și nisip.
De oriunde te uiți o fortăreață îți face cu mâna și nu se lasă până nu te întrebi: cine e și ce e cu ea?
     Castelul medieval al Sfântului Petru domină portul fiind un important monumet de arhitectură.
Castelul a fost construit între anii 1402-1437 de cavalerii din ordinul ioaniților, cu piatră din Mausoleul din Halicarnas, un moment funerar din marmură fiind considerată una din cele șapte minuni ale lumii antice. Castelul a fost creat ca și garnizoană, mai târziu folosit ca și închisoare iar în prezent găzduiește Muzeul de Arheologie Subacvatică din Bodrum.
                  

              

     În următoarea zi după ce ne terminăm treaba avem toată după-masa liberă să batem Bodrum-ul în lung și-n lat așa că imediat ne strângem și luăm dolmuș (un microbuz local) și ne lasă în autogară. Din autogară începe promenada cu magazine care dă direct în port.
      Forfotă, multă lume, caaaald, magazine, vânzători ambulanți, claxoane..aceasta e atmosfera în Bodrum. Mă regasesc aproape perfect cu toate că nu îmi plac locurile aglomerate.
    După o ședință scurtă de shopping ajungem în port și mă plimb agale printre bărci, vaporașe, yacht-uri, simt un miros specific care nu pot să îl descriu moment în care se aud clopotele..e timpul pentru rugăciune…this is Turkey.

     Ponturi: 
– moneda oficială în Turcia e lira turcească, te sfătuiesc să schimbi bani, prețul cel mai corect e în lira turcească.
-o plimbare cu dolmuș a costat 3 lire turcești/sens, e mult mai ieftin decât taxiul și doar așa poți să te bucuri cu adevărat de atmosfera locală.

Citește și:
   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.