Best in travel 2018

Am ajuns să fac un obicei de a face planul de călătorie la începutul anului (poate chiar mai devreme) iar la sfârșit îmi place să trag linie, să privesc în urmă și să spun ”I did it and I am very proud!” și pentru următorul an să doresc și mai mult. Ăsta e microbul călătoriilor și mi se pare atât de sănătos iar multe dintre surprize vin pe parcursul anului și sunt atât de siropoase încât nu m-aș mai întoarce acasă.

Experiențele mi-au întărit caracterul și mi-au arătat că viața este o călătorie. Fă-o memorabilă!

După cum vă spusesem, în 2017 am plecat definitiv din România iar 2018 l-am vrut mai călător și pot să spun că sunt mândră rău de ce a ieșit. Am ajuns să număr zilele din calendar până la următorul zbor și să mă bucur la maxim de fiecare aventură.

IANUARIE

În ianuarie am trecut serios la treabă și a ieșit o escapadă cu fetele în Italia. Cu un program bine pus la punct și pe gustul tuturor am avut 4 zile în care am mâncat pizza napoletană, am admirat Vezuviu din toate unghiurile (și vai frumos se vede :)) ), am luat țeapă în Insula Capri, ne-am întors în epoca romană în faimosul Pompeii și ne-a mai rămas și timp pentru raiul Coasta Amalfi.

MAI

Iarna trece cât ai zice pește și iată-mă față în față cu prima tură solo la mijloc de mai. Da, prima tură solo și a fost atât de bine. Am fost zen un weekend la Edinburgh. Tot ce înseamnă, regi, prințese, legende, vrăjitorii, copii din flori, ciumă și războaie le găsești toate aici. La o aruncătură de băț e și Stirling care merită o vizită.

SEPTEMBRIE

După 3 vizite în România (sfârșit de mai,iunie și august), septembrie mă prinde iar în Scoția, de data aceasta în Glasgow în formulă de 5. Un weekend plin în care ne-am pus speranțele că monstrul din Loch Ness se va face văzut. Oricât ne-am rugat de el se pare că nu a vrut așa că ne-am vărsat supărarea în pub-ul cu cele mai multe sortimente de whiskey. Dă-i să curgă dacă tot suntem aici!

OCTOMBRIE

Octombrie nu avea cum să iasă mai frumos. A fost o bucurie și un extaz continuu timp de o săptămână,am fost un călător cu capul în nori la propriu. M-am bucurat de o toamnă superbă în Canada la Vancouver. Un program care a înglobat cele mai faine locuri. O zi întreagă și peste 12 km de plimbare în Stanley Park.

În inima Columbiei Britanice nu se poate o zi fără munte și drumeție iar dacă nu ești suficient de obosit merge și puțină adrenalină pentru cei cu rău de înălțime la Capilano Brige.

Vancouver Island e la 2 cm mai încolo pe hartă așa că i-am acordat o zi întreagă. Victoria m-a primit cu brațele deschise și mi-a arătat cea mai frumoasă grădină botanică.

Dacă tot e raiul schiorilor aici nu aveam cum să ratez una din cele mai faimoase stațiuni de schi. Cu un cer albastru și fără pic de nori am avut parte de o zi memorabilă în Whistler.

DECEMBRIE

Anul s-a grăbit să treacă deoarece la început de decembrie m-am trezit din nou la aeroport. Se anunță o călătorie mai lungă împărțită la 3.

Fug la câteva grade cu plus și Porto e casa mea pentru un weekend prelungit. Era la prima vizită în Portugalia și abia am înțeles de ce lumea se întoarce,frumos rău pe acolo. 2 zile am bătut în lung și-n lat orașul iar a treia zi m-am odihnit la un pahar de vin (sau mai multe) direct de la sursă, din Valea Douro.

La nici 3 zile de la revenire din Porto, 4 omuleți fug la aeroport. Destinația? Unde altundeva dacă nu Marrakech? Vacanța asta a fost cu năbădăi dar până la urmă am scos-o la capăt. Orașul l-am vizitat și în deșert am dormit. Asta era planul și ne-am ținut de el în mare parte :)).

Gata cu căldura, e timpul pentru o călătorie la frig. Un Crăciun petrecut în Islanda, țara focului și a gheții. Tânjeam după zăpadă și visam să văd aurore boreale. Ghinionul a început cu faptul că nu am mai prins locuri la Laguna Albastră, zăpadă nu a fost deloc, aurore nu am văzut în schimb ne-am bucurat de Golden Circle, un tur cu peisaje sălbatice, cascade și gheizere.

 

2018 în numere:

 • 26 de zile călătoare în afara Irlandei
 • 8 zile călătoare în Irlanda
 • 12 zile la mama acasă în România
 • 6 țări vizitate (4 în premieră)
 • 1 nou continent
 • 10 bilete de avion (5 companii aeriene diferite)
 • 12 orașe
 • 3 feriboturi
 • 10 cazări diferite (apartament, hostel, hotel, casă de oaspeți, cort)
 • 8 situri UNESCO
 • 43.700 km zburați și zeci de ore petrecute în avion

Vă doresc un 2019 călător și zâmbăreț!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *