Peregrinare pe urmele timpurilor trecute

Siiii…revin in forta cu material nou…  A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat nimic dar timpul si uneori necheful si-au spus cuvantul dar, promit solemn sa recuperez.

Dupa ce am terminat cu sesiunea si alte treburi prin Cluj ajung cu chiu cu vai in Satu Mare si Petunia asteapta cu nerabdare prima ei tura asa pe o zi caniculara de vara. Si..cum pe niciun coclau/ excursie/ aventura/ iesire nu se merge singur, Remus isi face prezenta cu a sa bicicleta si porniti la drum suntem.
Scopul iesirii e sa ajungem la castel Lonyai din Mediesul Aurit si… ce mai gasim pe drum.
Traseul arata cam asa:

Traseu de bicicleta 2004139 – powered by Bikemap 
Pornim dimineata “pe racoare” caci numai racoare nu era:)) cu mult mult spor de pedalat, mai cu cate un claxon, cu multa voie buna si zambete. Ajungem repede la castel si era cat pe ce sa trec pe langa el. Era prea mic:))
Castelul Lonyai-Mediesul Aurit
Cucu-bau

Detaliu-Castelul Lonyai

Ruine-Castelul Lonyai

Ruine inverzite-Castelul Lonyai

Detaliu-Castelul Lonyai

Detaliu-Castelul Lonyai

Dupa ce ne minunam si vizitam castelul cu de-amanuntul pornim mai departe si urmatoarea oprire care de altfel nu era in plan dar vazusem indicator e ceea ce se numeste Lacul de Cristal tot din Mediesul Aurit.

Silence

Musafirul

Ne continuam drumul mai departe…unde? Nici noi nu stim..stanga, dreapta..ce ne vine:))

Prostalici

Plimbarici

Plimbarea e in toi, cand in stanga, cand in dreapta. Timpul trece foarte repede, pedalam cu placere si caldura sau mai degraba canicula incepe sa isi spuna cuvantul..un cer albastru minunat, niciun nor si un soare dogorator.

Cum toate scopurile au fost bifate ne intoarcem spre casa pe alt drum. Si pe cand pedalam noi de toata minunea vedem un indicator in Livada spre un alt castel. Eu mai vazusem de zeci de ori indicatorul dar niciodata nu ma oprisem, tot timpul ba eram in graba, ba depindeam de altii ( asa e cand nu ai carnet) si tot timpul treceam pe langa el.
Cum vad indicatorul imi sclipesc ochii si Remus deja stie ce urmeaza:)).
Este vorba de Castelul familiei Vecsey un exemplu de arhitectura baroca.
Pacat de starea de degradare in care se afla.
Castelul Vecsey-Livada

Detaliu-Castelul Vecsey

Pe vremurile in care erau domnite

Detaliu-Castelul Vecsey

Detaliu interior-Castelul Vecsey

Degradare-Castelul Vecsey

Blazonul familiei Vecsey

Dupa o plimbare in parcul de langa castel ne urcam in sa si pornim spre casa. Drumul e foarte aglomerat, masinile ne claxoneaza, camioanele ne arunca-n santuri, de caldura ce sa mai zic:)). Aaa da..durereile inncep sa isi spune cuvantul..a trecut ceva vreme de cand nu ma mai dadusem cu bicicleta.. Dureri de fund si picioare+soare=sooomn. :))

A fost o tura foarte frumoasa cu toate scopurile bifate: distractie, educatie, pedalat oboseala, zambete si aventura.

Planul urmator e sa vizitam toate conacele, castelele din judetul Satu Mare.
Promit ca va tin la curent:P.

Mai multe poze gasiti aici.Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website