Wadowice: orașul unui papă

     După ce am bătut la picior Cracovia și am bălăurit sub pământ în mina Wieliczka, hotărâm să acordăm căteva ore unui orășel la aprox 1 oră de aglomerația Cracoviei, locul de naștere a Papei Ioan Paul al II-lea.
     De cum ajungi în gară, treci părculețul și un indicator îți arată drumul spre Basilica din Wadowice, nu ai cum să o ratezi. Aici merită un ”popas„ de 5 minute.

     

           

     La nici doi pași de bazilică se află Casa Memorială a Papei. Cred că e cel mai frumos muzeu care l-am văzut până acum. 3 camere din muzeu sunt însuși camerele unde a locuit cu familia sa iar restul clădirii a fost organizată pe anumite perioade din viața sa: prezentarea familiei, perioada copilăriei, momentul hirotonirii, perioadele în care a fost numit episcop, cardinal și ulterior când e ales papă. 
E un muzeu cu foarte multe obiecte personale: haine, cărti, poze și tablouri care te ajută să intri în atmosfera locului. Aa da, în muzeu se află inclusiv pistolul cu care a fost împușcat.

Intrarea la muzeu costă 30 de zloti.
Mai multe detalii despre muzeu găsești aici 

     În fața muzeului este o piațetă ce îi poartă numele.

     Cu siguranță ar fi fost multe de văzut, există un traseu în Wadowicecare merge pe urmele lui Karol Wojtyla care are 13 opriri și evidențiază legătura dintre Papa Ioan Paul al II-lea și Wadowice. Noi nu am apucat să facem traseul dar cu siguranță e foarte interesant. 
Pe deasupra este și un traseu de hiking pentru cei curioși deoarece se știe că Papa a fost un mare iubitor de natură, munte și ski.

Citește și:

Aventuri cu gust cracovian
Kosice: priveliște de 360°
Cracovia: orașul dragonului Wawel
Mina Wieliczka: aventură subterană

Citește alte postări asemănătoare:
     Recunosc că am pus ochii pe mină de foarte mult timp iar când
     Cracovia ne-a fost casă aproape o săptămână în care am avut un program
     Perioada: 25-31 iulie 2016     Puncte forte: WYD, Cracovia, Wieliczka Wadowice     Cracovia
Cu toata bataia de cap care mi-a dat-o bunicu`, in acest minunat weekend imi fac
Daca anul trecut, venind spre casa din Bruxelles cantam toti "Foaie verde servetel/ Ne-am vazut


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website