Ziua I: În căutarea monstrului din Loch Ness

     Ziua o începem foarte devreme, la 8 e plecarea în tur spre Loch Ness cu trecere prin Glencoe, croazieră și vizită la Castelul Urquhart. Peisajul e superb, sălbatic și atmosfera îmi dă o stare de bine maxină. Drumul șerpuiește ușor și încet se deschide peisajul așa cum îmi place mie: sălbatic, verde, muntos și nu se putea fără puțina ploaie. Trecem ușor de Glencoe, ne îndreptăm spre Fort William și cât ai zice pește suntem la Nessy acasă. Aproape de Fort William e calea de acces pentru iubitorii de drumeții care vor să cucerească cel mai înalt vârf al Marii Britanii: Ben Nevis 1345 m. 

      Decidem că facem și croaziera pe lac și vizita la Castelul Urquhart, acestea nu erau incluse în tur și trebuie să plătim extra dar odată trec pe aici și decid că merită banii.
     Castelul Urquhart e situat pe malul Lacului Loch Ness iar azi se pot vedea doar ruinele. A fost cel mai mare castel în perioada respectivă datând din sec al XII-lea. A fost dinamitat pentru a evita ocupara lui de către iacobiti. 

 

     După vizita la castel ne îmbarcăm pentru o plimbare acasă la Nessy. Din păcate Nessy nu a vrut nici cum să apară, poate nu era acasă ori legenda rămâne legendă și nici nu a existat. 

     La terminarea croazierei ne-a așteptat șoferul și a urmat un drum lung înapoi spre Glasgow. Am ajuns în jurul ore 20.00 urmând să ne relaxăm la o bere în oraș. 
     Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.