Aventuri cu gust cracovian

     Perioada: 25-31 iulie 2016
     Puncte forte: WYD, Cracovia, Wieliczka Wadowice

     Cracovia a fost o adevarată aventură, a fost nebunie, a fost extaz, a fost oboseală, a fost una din călătoriile care au lăsat urme, urme care nu au lăsat cicatrici. A fost orașul care a găzduit ”Întâlnirea Mondială a Tineretului 2016” iar eu am fost cea de a 2,5 mil parte din aceasta nebunie faină de tot.
     Prima întâlnire cu Polonia am avut-o în 2010, de atunci mi-a rămas la suflet și mi-am promis că o să îi mai calc pragul. Anul acesta nu a încetat să mă surprindă astfel încât să îmi rămână veșnic întipărită în suflet.
     Košice, a fost o mică escapadă în drum spre Cracovia, o escapadă cu efect și la înălțime. Am profitat maxim de ea mai ales că aveam în plan demult să dau o raită pe aici și nu avea să îmi pară rau, centrul merită toți banii :)).
     Cracovia, diamantul Poloniei am străbătut-o în lung și în lat și tot nu am apucat să vizităm tot ce ne propusesem. Atunci când orașul crește cu încă 2,5 mil persoane totul merge mai greu: transportul, aglomerația, cozile infernale. Promit să mă întorc să îmi iau cu brio restanța.
     Mina Wieliczka o minunăție subterană la o aruncătură de băț de față de Cracovia îți arată că adevăratele frumuseți nu stau pe garduri. Trebuie căutate, explorate iar când în sfârșit le găsești te bucuri de ceea ce poate face mama-natură.
     Wadovice e locul de naștere a persoanei care a reușit să schimbe lumea măcar puțin. Casa memorială a Papei Ioan Paul al II-lea e unul din cele mai frumoase muzee care le-am văzut vreodată..simplu, mult gust și multe obiecte personale.
Citește și:


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website