In Trogir timpul se oprește

     Trogir este ultima oprire din cele 3 zile de paradis petrecute în Croația. Odată ce pășești în orașul vechi e istorie, e un muzeu în aer liber. Fiecare colț, fiecare clădire, fiecare piață are o istorie și spune ceva, acel ceva care a câștigat lupta cu timpul.
Trogir poate fi considerat pictura orașului medieval creat de romani. A fost inclus în Patrimonul UNESCO 1997.

     Odată ce treci de o boltă, parte a orașului vechi știi că ai intrat în cartea de istorie, aici ceasul se oprește. Mă bucur de fiecare respirație și simt fiecare piatră din pavaj iar când ridic ochii ajung la Catedrala Sf. Laurențiu o catedrală cu acel turn impunător care datează din 1213.
Turnul se vede de la depărtare și primul lucru care îl fac pașii e să caute scările.

     Turnul datează din sec XIV-XVI iar treptele sunt efotul pentru un peisaj de vis

     Odată revenită cu picioarele pe pământ la 2 pași se găsește Turnul cu Ceas, un alt monument arhitectural al orașului. Este tot ce a rămas dintr-o biserică construită în 1422 Biserica Sf. Sebastian. Se spune că a fost construită în semn de mulțumire deoarece orașului a fost ocolit de cumplita epidemie de ciumă care a decimat Europa.
   Lângă Turnul cu Ceas se află loggia sau sala de judecată ce datează din 1312. Tot ce pot să spun e că este într-o stare foarte bună și găzduiește un basorelief realizat de Ivan Mestrovic. 

     Din centrul istoric pornesc o mulțime de străduțe în toate direcțiile încât nu știi pe unde să o apuci prin urmare le iau la întâmplare.

 

Biserica benedictină și mănăstirea Sf, Nicolae

Biserica Sf. Mihail
   Fortăreața Kamerlengo a fost construită în jurul anului 1420 moment în care orașul Trogir era sub dominație venețiană.Fortăreața a fost conectată la zidurile orașului iar astăzi fortăreața găzduiește concertele din cadrul Trogir Summer Festivals.

  De la fortăreață urmează să te plimbi pe faleză și toate cafenelele mă chemau la o limonadă rece.

     Aceasta a fost ultima oprire după care a urmat un drum lung spre casă dar până atunci mergem la o plimbare?
Citește și:


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website