Gran Canaria: Cum să te bucuri de soare în decembrie

Perioadă: 14-18 decembrie 2017
Localizare: Gran Canaria – Las Palmas
Participanți: tură solo
Puncte forte: Las Palmas, Maspalomas, Arucas, Terror, Puerto de Mogan

     Se ia o piatră în gură de fiecare dată când vizitezi o țară pe care nu ai m-ai vizitat-o înainte.
De când am părăsit România, posibilitățile de călătorit s-au înmulțit drastic. Aeroportul din Dublin e la o aruncătură de băț iar multitudinea de companii aeriene și destinații nu e de neglijat, așa că am început să dau cu banul. 
     Aflasem destul de târziu că am câteva zile de concediu așa că am luat ofertele de la Ryanair la purecat și un lucru a fost clar: vreau la soare așa că a ieșit Gran Canaria victorioasă și vai ce mișto a fost!  
     Am aflat ca Las Palmas e un oraș cosmopolitan, nu exagerat de aglomerat, cu o plajă luuuungă de nisip, un port cu fainoșag, un muzeu dedicat expedițiilor lui Cristofor Columb si lista poate continua.
     Dacă e decembrie, soare să fie cât încape iar pentru asta am bătut sudul insulei, Maspalomas, Puerto de Mogan, dune de nisip și frumoasele..cămile :)).
     Nu ai cum să mergi în Gran Canaria și să nu bați superbele sate de munte, cu o biserica cocoțată în vârf de deal, cu buticuri pline de souveniruri și cu produse handmade: Arucas, Terror
     Dacă insula e destul de mică, ideal e să o bați pe toată de la nord-sud și de la est-vest, ceea ce am reușit în mare parte: Puerto de Las Nieves e cel mai frumos port la capăt de insulă.
     Ce a însemnat Gran Canaria pentru mine?
Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *