Around Ireland

Around Ireland l-aș putea numi un proiect de suflet fiindcă e locul la care îi spun acasă din august 2017 de când m-a adoptat :)). De-a lungul timpului am avut ocazia să cutreier insula și vă spun că e frumoasă rău.

Odată ce lași în urmă aglomerata capitală, Dublin, vei simți un miros de verde crud cu iz de istorie, tradiții și peisaje. Indiferent că te gândești la Ring of Kerry, The Wild Atlantic Way sau Galway, cu siguranță vei rămâne surprins. Multe peisaje de coastă, faruri, castele, stânci și legende, toate le găsești combinate aici. Irlanda este o destinație atât pentru cei pretențioși cât și pentru iubitorii de natură.

Around Ireland va fii un jurnal inspirat din experiențele mele proprii. Locuri pe care le-am vizitat, care merită văzute, cu sfaturi, variante de transport și cheltuieli. Pe măsură ce se ridică restricțiile, revin la vechiul obicei de a umbla teleleu și vă spun și vouă.

Ca și destinație de călătorie, anumite locuri din Irlanda au fost menționate de către cei de la Lonely Planet și  BBC. Orașul Galway, de asemenea, a fost ales Capitală Cultural Europeană a anului 2020. Ceea ce aș menționa este că Irlanda este o destinație de vacanță relativ costisitoare. Cazările, intrările la obiective, un pint de bere, mijlocul de transport în comun, toate acestea au un preț relativ ridicat.

Când să mergi în Irlanda și variante de transport

Around Ireland

Așa cum vă spuneam aici plouă aproape non-stop. Și când nu plouă toată lumea iese afară ca ciupercuțele. Cea mai bună variantă este să vizitezi Irlanda în lunile de vară (iunie- septembrie) așa vei avea șanse mai mari de vreme frumoasă cu soare.

Poate te întrebi și cum ajungi pe frumoasa insulă? Ei bine, ai varianta de transport personal cu mașina, cu autocar și avion. Eu personal prefer doar avionul și sunt câteva companii aeriene cu zbor direct precum Ryanair (din București), Blueair (din București, Cluj, Bacău) sau HiSky (din Cluj Napoca). Dacă preferi să vii cu mașina personală ia în calcul trecerea cu bacul (Marea Britanie sau Franța) și ține minte că aici se conduce pe partea dreaptă.

Acestea fiind spuse, mai jos găsiți atracții turistice, topuri, sfaturi, trasee ca să faceți din Irlanda o vacanță pe cinste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.