Best in travel 2020

2020 nu a fost, cred eu, anul norocos pentru nimeni sau cel puțin nu pentru cei pasionați de călătorii, coclauri și vacanțe. Așa cum v-am obișnuit la sfârșitul fiecărui an trag linie și fac decontul. De departe anul 2020 a fost cel mai slab din seria Best in travel. Dacă e să mă uit prin 2016 sau 2018 parcă mă ia dorul de ducă din nou.

Un an care mi-a dat planurile peste cap dar a fost anul în care am petrecut mai mult timp în România de când m-am stabilit în Irlanda. După anularea celor 2 vacanțe deja planificate și a altor câteva care deja prindeau contur, am înțeles (cu greu) că nu mai e momentul.

Planul meu pentru 2020 a fost destul de bine pus la punct, asta până în martie când pandemia a lovit lumea. Aveam deja biletul de avion cumpărat la Madrid și în următorul weekend trebuia să plecăm la Veneția. Era o mică reuniune de familie care nu a mai avut loc. Am apucat să merg doar la Madrid, pentru că biletul spre Italia fusese anulat.

Prin mai am zis că sigur se termină cu pandemia și prin septembrie sigur plec. Găsisem destinația ideală dar parcă ceva mă ținea să iau biletul.

În august am zis gata, schimb destinația și îmi cumpăr bilet în noiembrie pentru Singapore și Malaezia. Nu vă spun cât eram de încântată. Îmi spuneam că până în noiembrie sigur Singapore deschide granițele și pentru turiști. Timpul trecea și Singapore avea granițele tot închise deși cazurile confirmate cu Covid19 erau relativ puține. A fost momentul când am început să mă rog să-mi anuleze Turkish Airlines zborul ca să pot recupera banii, ceea ce s-a și întâmplat.

MARTIE 2020

best in travel 2020

A fost luna în care am reușit să fug un weekend la Madrid. Am reușit să gust doar puțin din frumoasa capitală spaniolă. Eram pentru a 3 -a oară în Spania și locul îmi dă aceeași stare de bine. Având doar un weekend la dispoziție am încercat să mă organizez pentru a vizita ce îmi propusesem: Palatul Regal și Muzeul Prado.

SEPTEMBRIE 2020

best in travel 2020

Un început de toamnă în România acolo unde e mai frumos: Maramureș. A fost un alt tip de concediu și primul cu cei 2 nepoți ai mei (3 și 4 ani). Lucrurile se schimbă complet și cu siguranță a fost o experiență nouă. A fost uimitor să le vezi bucuria când au fost cu mocănița sau să îl auzi pe Gabi că vrea în brațe în drum spre Cascada Cailor :)).

DECEMBRIE 2020

best in travel 2020

Trebuia să iau o piatră în gură pentru că a fost prima oară când am gustat magia Bucovinei. Și da, Bucovina e magie pură. Un deembrie frumos ca să îți aduci aminte de casa bunicilor, un petec de zăpadă, mirosul de fum, frumusețea mănăstirilor și a locului. Un loc în care să te întorci.

Best in travel 2020 în cifre:

  • 2 zile călătoare în afara Irlandei
  • 5 săptămâni de concediu în România
  • 4 bilete de avion
  • 1 hostel
  • 2 situri UNESCO
  • 15 632 km zburați

Cu gândul că pandemia se va termina cât de repede, va doresc să vă recuperați călătoriile din 2020 și să faceți din 2021 un an de care să vă aduceți aminte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.