Ziua III: Dacă e munte, să toarne cu găleata

     După plimbarea în Maspalomas am dormit ca un prunc toată noaptea, evident trezirea a fost dată la 7 dimineața. Maria Jose și-a facut o rezervare pentru o mini-croazieră așa că pornim amândouă destul de dimineață, ea la mare eu în sfârșit la munte, yuhuu.
     O iau rapid spre gară să prin autobuzul și zăresc cum se adună norii, în mintea mea optimismul spune că nu va ploua pe când Doamne – Doamne are alt plan pentru mine. 
     1. ARUCAS
     Arucas e prima oprire de azi , nici nu îmi vine să cobor din autobuz..ploua cu găleata. 
Cand am plecat de acasă am plecat cu gândul că voi accepta orice voi întaâlni pe drum: dacă plouă nu ma voi supăra și mă voi bucura de ploaie, dacă e soare și mai bine, dacă mă pierd nu mă voi panică etc. Acestea au fost gândurile bine planificate de acasă. Îmi iau pelerina pe mine și o iau la pas.
Ma plimb pe străduțele înguste ale unui oraș de munte, oamenii nu par deranjați de ploaie, nu apuc să mă plimb nici 5 minute că ploaia se oprește și dau nas în nas cu Biserica Sfântul Ioan Botezătorul.
Eu i-aș spune catedrală..o minunăție în stil renascentist.

 
     Centrul Arucas e foarte mic, totul se petrece pe 2 străzi, o zonă pietonală și o mică zonă de shopping cu produse locale. Sincer, nu aveam nevoie de nimic mai mult. Uneori sunt sătulă de mall-uri, agitație,  zgomot, betoane. Arucas a fost liniștea de care am avut nevoie. Poate e locul unde timpul curge mai lin.
     La întoarcerea spre stația de guaguas (autobuz) am pierdut firul drumului dar am fost salvată de un localnic. M-a văzut plouată ca un pui așa că s-a oferit să mă ducă cu mașina până în stație. Oameni faini, ce să mai zic?
           2. TEROR
         A doua oprire pentru ziua de azi, acceași poveste ca și Arucas doar cu alt vibe. Oameni relaxati, îmi este mai mare dragul să aud oameni vorbind spaniolă. Mi se pare o limbă care sună bine indiferent de cuvintele care le folosești.
Plaza de Teror e buricul târgului, la fel ca oricare alt loc e piața și biserica.

                            

     Mă las purtată pe toate străduțele pavate uneori trezindu-mă în magazine cu produse locate și hand-made.

 

       3. Puerto de Las Nieves
       Grea treabă până am ajuns aici, legăturile cu autobuzul nu sunt cele mai stălucite. Am fost nevoită să mă întorc în Las Palmas și să schimb autobuzul, lucru care m-a costat timp. 
Puerto de Las Nieves se află în partea de nord-vest a insulei, practic e unul din punctele extreme ale insulei. 
     Totul începe cu o pietonală iar spre surprinderea mea a fost atât de pustiu. Nu mă așteptam să holcăie de turiști dar nu știu dacă am întânit 20 de persoane. Acesta e unul din porturile de unde pleacă feriboturile spre Santa Cruz de Tenerife, sora mai mare a Gran Canariei. Un port cu multe restaurante cu fructe de mare 
     Portul e bine-cunoscut și pentru El Dedo de Dios, o formațiune de rocă care a fost distrusă de o furtună tropicală în 2005.
El Dedo de Dios (Degetul lui Dumnezeu) împreună cu Roque Nublo și El Fraile au fost denumite de Ministerul Turismului ca cele mai importante formațiuni  de pe insulă.

     Autobuzul pleacă în fața mea așa că sunt nevoită să îl aștept pe următorul.
Ajungând la hostel văd un mesaj de la Maria Jose că mă așteaptă în localul în care fusesem cu o zi înainte. E timpul pentru cină, 1-2-3 pahare și somn de voie.


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website