Belfast: pe urmele vasului Titanic


Data: 02 decembrie 2018
Unde: Belfast – Irlanda de Nord
Participanți: Emanuela, eu

     Ema avea de ceva timp în plan o fugă la Belfast așa că am tocmit planul destul de rapid.
Situat la doar 2 ore de capitala Republicii Irlanda a fost floare la ureche sa ajungem.
Ne-am luat bilete de autobuz ( Dublin Coach ) și duse am fost. Biletul a costat 20 euro/ persoana pe sens, mai este și variantă de tren dar nu prea știu multe detalii.
Drumul nu e ceva special iar sa fiu sinceră nu știu când am intrat în Irlanda de Nord pentru că nu văzusem nici un indicator cum că am fi trecut granița.
Autobuzul ne-a lasat în centru având timp o zi la dispoziție să explorăm orașul.
     Am început cu o cafea și cu o vizită la Centrul de Informare turistică iar pentru cine nu știe piesa de rezistență a orașului e Muzeul Titanic, practic locul unde Titanicul a luat naștere.
Am început cu vizitarea Primăriei (Belfast City Hall) iar fiindcă era luna decembrie era și Târgul de Craăciun, plin de brăduți, beculețe si alte lucruri specifice târgului. Intrarea gratuita.

     După vizitarea Primăriei și a târgului ne îndreptăm spre Victoria Square Shopping Mall, centru comercial cunoscut pentru cupola de unde se poate admira orașul
     Ne îndreptăm spre Muzeul Titanic, nu înainte de a face o poză cu Charlie Chaplin și a ne prosti

 

     Actualul Muzeu Titanic a fost construit pe locul fabricii unde acesta a fost construit. Catastrofa din 1912 când cel mai mare vas construit vreodata a ajuns pe fundul Oceanului Atlantic a șocat întreaga omenire.

     Întrebasem câteva persoane înainte care au fost la muzeu și totți au afirmat că intrarea nu își merită banii, prin urmare am decis să nu vizităm muzeul ci doar să facem o plimbare in preajma acestuia. Intrarea era aprox 15 euro iar mai multe detalii gasiți aici.  
În spatele muzeului se găsește o piață unde se pot vedea simboluri și măsuratori privind construcția vasului iar în fața muzeului se poate vedea vasul SS Nomadic. 
     Nu pot sa spun că am rămas foarte impresionată, probabil nu sunt destul de fascinată în ceea ce privește problema, sincer nici nu știu ce mă așteptam să găsesc.
     Ceasul ticăie ora de plecare și ne îndreptăm spre centru la autobuz.
Sunt și alte atracții care se pot vizita in Belfast, atracții care necesită timp mai mult de 1 zi, precum Muzeul Ulster, Grădina Botanică și plimbare cu celebrele taxiuri negre.
     


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website