Gran Canaria: tips & tricks

     Gran Canaria s-a dovedit a fi o idee strălucită, o călătorie “la cald” având în vedere că în Irlanda înghețau pietrele în decembrie. 
A fost prima tură solo, prima experiență de a dormi în hostel și o ieșire planificată cu doar 3 săptămâni înainte de plecare, lucru ce nu îmi stă în fire să îl fac. Sunt genul de călător care planifică totul cu mult timp înainte și numără zilele până la plecare. Nu pot să spun că îmi displace nici varianta asta :)).
      1.Transport

    Recunosc că mutarea în capitala Irlandei mi-a facilitat călătoriile din toate punctele de vedere. Aeroportul e la 20 de km de centrul orașului iar ofertele sunt mult mai diversificate.
    Aici e Ryanair la putere prin urmare ofertele sunt deloc puține. Ryanair are curse din Dublin spre aproape toate destinațiile de tot din Europa și nu numai. 
Dacă vă întrebați cât am plătit pe bilet dus-întors a fost exact 62 euro fără bagaj de cală. Un zbor de 3,30 h și ai schimbat aerului cu +20 de grade. 

     Dacă ar fi să merg din nou în Insulele Canare ce as face diferit din punct de vedere al transportului ar fi să închiriez mașină. Rețeaua de transport pe insulă nu e cea mai strălucită, sunt locuri în care oricâte autobuze ai schimba nu ai cum să ajungi sau te dai de ceasul morții până acolo.
La sfârșitul călătoriei am pus pe hartie toate biletele de autobuz și am ajuns la 45 euro. Nu mai vreau să adaug timpul pierdut și să nu îmi amintesc cu ciudă că nu am ajuns în toate locurile planificate de acasă prin urmare închirierea unei mașini e ideală iar dacă sunteți mai mult se reduce costul automat.
     2. Cazare 
     Cazarea a fost pentru prima oară într-un hostel. Am ales o cameră cu 4 paturi doar pentru fete fără mic dejun.  Când am ajuns a fost doar Maria Jose iar în ultima noapte a mai venit încă o persoană în cameră.
Am optat pentru Little Surf House. Prețul a fost 72 de euro pentru 4 nopți. Hostelul e la doar 2 minute de plaja Las Canteras cea mai lungă plajă de nisip din Las Palmas. Hostelul nu e în centru dar în zonă este inclusiv și un mall iar posibilitațile de a ieși seara sunt diverse. 
Nu am avut nimic de obiectat, casa este întreținută de o familie foarte amabilă. Totul curat, posibilitate de gătit și toate lucrurile la îndemână.
3. Ce mai e de vizitat
     Nu prea ai cum să bați toată insula în 3-4 zile.
Sunt multe locuri frumoase de pe insulă la care nu am ajuns din diverse motive cel principal fiind transportul dar tu te rog sa nu ratezi:
– Roque Nublo – simbolul insulei, dacă ai noroc și e senin se poate vedea Tenerife în zare
– Pico de la Nieves – cel mai înalt vârf al insulei
– Caldera de Bandama – crater vulcanic
– alte formațiuni muntoase: El Cura, La Rana, Roque de Gando
– Moloneras: zonă protejată cu faună și mini deltă.
– Palmitor Parque 
Citește și:
Citește alte postări asemănătoare:
Vă spusesem că am ales Islanda ca și destinație destul de spontan. Ne-a luat valul
Marocul a fost o experiență interesantă dacă privesc pe ansamblu, diferită cu ceea ce am
Portugalia mi-a lăsat o impresie foarte plăcută, iar de Porto mi-a povestit multă lume ca
    Pot să spun că am profitat la maxim de cele 3 zile pline
Perioadă: 14-18 decembrie 2017Localizare: Gran Canaria - Las PalmasParticipanți: tură soloPuncte forte: Las Palmas, Maspalomas,


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website