Napoli: sfaturi și cheltuieli

     Am avut 3 zile pline în care ne-a cam ieșit tot ce plănuiesm de acasă. Desigur, nu ai cum să vizitezi toata zona în 3 zile dar a fost mai mult decât m-aș fi așteptat. Parcă vă spusesem cănu mă pot plictisi de Italia :P.
     Ca și sfaturi, nici nu știu, fiecare experiență e diferită. Ne gândisem și la închiriat mașină, bine că nu am făcut-o. Prea aglomerat și jale cu locurile de parcare. Cred că ne-am descurcat mai mult decât bine cu tren, feribot si în a 3-a zi cu mașină.
     De la aeroport este autobuz (Alibus) care face transferul până în oraș. Cazarea noastră a fost aproape de gară și a fost 5 euro/sens. 
     Excursia la Vesuviu a fost o combinație de tren până la Ercolano si de acolo cu firma Vesuvio Express până la poalele muntelui. Distractia a fost împărțită în biletul de tren 5,60 euro dus întors, 10 eu transport cu microbusul Ercolano – Vezuviu – Ercolano și alți 10 euro pentru intrarea în parc. 
Total 25,60 euro
     Nu e nimic nou, se știe că în Capri te cam scuturi de bani. Feribotul Napoli- Marina Grande (Capri) a fost 14,60 eur. Turul cu barca ne-a scuturat de alti 15-18 euro (15 euro e preț pentru studenți) iar feribotul din Marina Grade – Sorrento de alti 14,20 eur.
Din Sorrento spre Napoli am luat trenul, biletul fiined 3,90 eur.
Total: 47,70 euro.
     A 3-a zi a fost cu ceva mai mult confort, tatal Emei venind cu mașina astfel că am plătit doar intrarea la Pompeii 13 euro
Ca si companie de zbor am ales Ryanair biletul fiind 42 eur / dus-întors.
De cazare s-a ocupat Krystyna, a fost un apartament drăguț cu mic dejun inclus pentru care plătisem 75 euro/ persoană/ 4 nopți și un alți 5 euro pentru a ajunge din nou la aeroport. 
M-am încadrat într-un buget de aprox 215 euro fără să includ mâncarea.
     
     Ca și siguranță, slavă Domnului nu am întâmpinat nimic. Napoli e un oraș destul de murdar, armată stă în stradă în diferite puncte turistice dar sincer, nu recomand să te plimbi seara singur prin oraș. Zona din apropierea gării era tot timpul aglomerată și dubioasă. Tot timpul grăbeam pasul. Cu hoții de buzunare iar nu am ce sa spun, din fericire ne-am întors cu toate lucrurile acasă.
     
   
     Citește și:


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website