Riga – sfaturi și cheltuieli

Vă spuneam că am rămas plăcut surprinsă de oraș asta după o ședere de un weekend alături de Maria și Crina. Riga este un oraș și o capitală europeană ce se poate vizita foarte ușor într-un weekend cu un buget accesibil tuturor.

Deși inițial ocolisem cele 3 țărișoare, m-am decis că am să le vizitem și pe celelalte 2. Acum sunt curioasă rău. Văzusem ceva poze frumoase din Tallin așa că încet se va contura și acolo un citybreak.

Find o ieșire programată din timp am reușit să organizăm totul și să ne luăm ziua de vineri liberă. Toate au mers strună.

Mai jos găsiți detaliat costurile aferente:

Transportul

Probabil cea mai mare parte din buget a fost biletul de avion. Am zburat cu Ryanair iar prețul biletului a fost 150 euro.

De la aeroport până în centru este autobuz iar prețul unui bilet este 2 euro / sens. Autobuzul te lasă la prima stație după ce treci podul, exact în centru. La retur am avut Riga city card cu transport gratuit inclus.

Cazarea

Cazarea am ales-o la Colonel Hotel and Suites. Un apartament foarte frumos chiar în centrul vechi cu mic dejun inclus. Micul dejun foarte bogat și se putea lua un restaurant din apropiere. Cazarea a venit cu un voucher de 25% reducere la 7 restaurante din centrul vechi.

3.Intrări obiective turistice + tururi + Riga city card

Intrările la obiectivele turistice au fost la prețuri decente, astfel că Riga se poate vizita la un buget redus comparativ cu alte capitale sau orașe europene iar city card-ul a fost util și de această dată. Dacă în Amsterdam prețul unui city card a fost 105 euro / 4 zile la Riga a fost 30 euro / 2 zile.

Făcând un calcul la sfîrșit am reușit să salvez aprox 20 de euro fără să calculez transportul.

4.Mâncare și alte cheltuieli

buget

Nu pot să zic nimic rău de mîncare. Am mâncat doar la restaurantele din centru (recomand) și ne-am răsfățat cu mult desert  Există destule variante și pentru cei ca mine (vegetarieni).

Vă recomand magazinele cu ciocolată și neapărat să încercați băutura tradițională: Riga Black Balsam. Cred că a fost cea mai ciudată băutură fiind un mix de plante amestecate cu alcool. Legenda spune că un farmacist a vindecat-o pe Ecaterina cea Mare a Rusiei de o boală de stomac.

Medicament sau nu, neapărat să-l încercați.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *