Marrakech: sfaturi și cheltuieli

Marocul a fost o experiență interesantă dacă privesc pe ansamblu, diferită cu ceea ce am fost eu obișnuită până acum dar interesantă rău.

Biletul de avion în luasem încă din luna august, înainte să știu că merg în Porto și după alte 9 zile spre Islanda. Zborul a fost cu binecunoscuta companie Ryanair și a fost EUR 88.10 euro fără locuri și îmbarcare prioritară.

În privința cazării știam de la început că vreau să dorm în riad așa că am convenit o noapte în riad și restul la hotel. Prima noapte de cazare a fost Riad La Porte iar doamna a fost foarte drăguță și atentă cu toate că nu vorbea engleză. Pentru vorbitorii de franceză cu siguranță e mai ușor. O noapte de cazare cu mic dejun și taxă de oraș inclusă a fost 48 euro/ 2 persoane. A doua cazare a fost la El Andalous Hotel and Spa 4* situat central. Camera dublă pe noapte a fost 69 euro cu mic dejun inclus. Deoarece am hotărât să luam cina la hotel am plătit 20 euro/ persoană extra.

Referitor la nebunia din deșert, turul a fost cu cei de la Marrakesh Tours. Prețul normal a fost 55 euro + 15 euro upgrade la cort privat / persoană. Singura dezamăgire a fost că nu am primit ceea ce spuseseră ei că este inclus. Nu mă așteptam la luxul luxului în deșert la acest preț prin urmare o noapte a fost suportabil.

Transferul aeroport – hotel și retur a fost 20 euro pentru 4 persoane. Cum nu a venit nimeni după noi am luat un taxi spre aeroport (15 euro) iar doamna mi-a returnat cei 10 euro înapoi prin PayPal. Transferul a fost cu cei de la Marrakech Airport transfers.

Sfatul meu e să lăsați un buget și pentru situații de urgență, cred că a fost prima oară când au mers așa mai pe dos treburile dar a fost învățătură de minte.

Pe curând!

 

Itinerar:

Marrakech: gust dulce (sau sărat?) de Africa

Ziua I: Marrakech la ceas de seară

Ziua II & III: Marocul autentic- 2 zile în deșert

Ziua IV: Marrakech – mix de culori, arome și tradițiiAbonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website