Islanda: vânătoare de aurore boreale

Perioada: 24 – 28 decembrie 2018
Participanți: Mihai, eu
Puncte forte: Reykjavik, aurora boreală, Golden Circle, gheizere

Nu visam să ajung vreodată în Islanda. Nu țin minte vreodată să o pun pe bucket list, îmi doream să văd aurora boreală dar parcă nu îmi sărea gândul tocmai la Islanda. Planul meu inițial era să merg în România de Crăciun dar la o discuție cu Mihai am zis să mergem undeva doar noi dar oare unde? Mă gândeam la un loc unde nu am fost niciunul și totuși să nu facem gaură în portofel sau să ne vindem un rinichi.

Ne-am pus de căutat bilete și ne întrebam oare mergem la frig sau la căldură? Skyscanner este prietenul meu după care reiau toate căutările la servici (da, lucrez într-o agenție de turism 😛 ). Și cum necum ne tot uitam pe harta Europei, să fie și aproape, unde nu am mai fost niciunul și la un moment dat Mihai a zis oare cum o fi în Islanda? Și Islanda a rămas, a doua zi am luat biletele și planul s-a bătut în cuie.

Am avut un decembrie nebun: Porto la început de decembrie, Marrakech la mijloc de decembrie și Islanda la sfârșit de decembrie.

După ce am luat biletele am început să mă documentez și să văd care e treaba. La o primă căutare am realizat că nu va fi o distracție tocmai ieftină dar s-a meritat.

Ce ne propusesem de acasă e să vizităm orașul și tot ce se poate pe lângă. Fiind și Crăciunul eram conștienți că multe vor fi închise dar mergem înainte. Am vrut neapărat să fie zăpadă, să vedem aurore boreale, gheizere și să ne bălăcim la Laguna Albastră.

Referitor la Laguna Albastră ne-am tras o țeapă cât China, nervii nu mai ajutau oricum așa că am mizam pe aurora boreală.

Nu a fost cum am planificat noi de acasă dar ceva ceva tot a ieșit.

Itinerar:

Ziua I: Reykjavik și vânătoarea de aurore boreale

Ziua II: Golden Circle

Ziua III: Reykjavik la 360°

Islanda: sfaturi și cheltuieli

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *