Islanda: sfaturi și cheltuieli

Vă spusesem că am ales Islanda ca și destinație destul de spontan. Ne-a luat valul rapid deoarece am găsit bilete relativ ieftine după care am adunat și restul costurilor. Nu e o tragedie dar uneori simt că puteam face/vedea mai multe. Sunt relativ sceptică dacă o sa mai aleg să plec de Crăciun undeva pe motiv că activitățile sunt limitate ori au program special de sărbători. Cumva îi înțeleg, toată lumea vrea să stea acasă :)).

Bilete avion

Partea asta e cea mai dificilă, până le cumpăr, după e apă de ploaie :)). Am ales să zburăm cu Icelandair iar biletul de avion a costat 147 euro/ persoană cu bagaj de cală inclus. Vă spusesem că lucrez într-o agenție de turism și eu îmi fac biletul cap coadă direct în sistem. Pentru cele câteva zile am optat să luăm un singur bagaj de cală.

Cazare

După multe căutări am optat pentru Reykjavik Hotel Natura 4* iar o cameră dublă fără mic-dejun pentru 4 nopți a costat 440 euro. Hotelul este situat chiar lângă aeroportul din oraș, undeva la 25 de minute de mers pe jos de centru. Nu am nimic de comentat în privința hotelului, servicii ireproșabile și un staff foarte simpatic. După pățania din Maroc, am zis că nu mai risc și mergem la sigur la 4*.

Transfer aeroport – hotel – aeroport 

Un sfat prietenesc dacă vrei să mergi în Islanda: închiriază mașină. Nu stai după tururi, transferuri și ai flexibilitate maximă. Sunt mai mult decât sigură că aș fi salvat o sumă considerabilă dacă aveam mașină și nu optam pentru tururi și transfer. Singurul motiv pentru care nu am închiriat mașină a fost că cererea pentru cardul de credit am făcut-o prea târziu și cardul nu a ajuns la timp. Fără card de credit șansele să închiriem mașină erau spre zero.

Acum, dacă din diverse motive nu reușiți să închiriați mașină este transfer cu autocarul până în Reykjavik. Aeroportul Keflavik este situat la aprox 50 km de capitală. Am optat pentru compania Greyline iar transferul tur-retur a fost 38 euro / persoană. Îi găsiți foarte ușor la aeroport când ajungeți, vă lasă la hotel și vă iau tot de la hotel.

Vizită obiective și tururi

Singurul obiectiv care a fost cu plată a fost intrarea și urcarea în turnul Hallgrímskirkja 1000 ISK/ persoană (8 euro).

Cele 2 tururi au fost operate tot de cei de la Greyline. Turul de aurore boreale a fost aprox 4 h și a costat 45 euro/ persoană. Cum nu pot garanta că aurora va fi vizibilă, ai posibilitatea să reprogramezi turul fără alte costuri adiționale în decursul unui an. Turul a fost la mare căutare, vă spuneam că au fost peste 22 de autocare pline ochi de oameni dornici să vadă luminile nordului dar cu mama-natură nu te pui. Dacă nu vezi aurora sunt bani aruncați în vânt dar măcar știi că ai încercat.

Turul Golden Circle și-a meritat toți banii. Am avut o zi plină și un ghid foarte fain care ne-a explicat care e treaba și am primit informații care nu erau trecute în ghidul turistic, pentru mine acesta e farmecul tururilor, ai parte de informații direct de la sursă. 44 euro/ persoană bine investiți.

Mâncare

Nici mâncarea nu e deloc ieftină pe aici, de câte ori am mâncat la restaurant nu am ieșit fără cel puțin 60 euro / 2 persoane și nu pot să spun că am gustat jumătate meniul. Cred că e prima capitală unde nu am găsit Starbucks și McDonalds deci scoate-le din calcul dacă ești fan, nici urmă de ele în Reykjavik. Am mâncat de o singură dată la un fast food dar și acolo prețul mâncării era undeva la 40-45 euro / 2 persoane.

Poate mă întrebați dacă aș mai merge în Islanda. Răspunsul este daaaa! Cu siguranță aș închiria mașină, aș face Ring Road, o vizită la una băile termale locale, croazieră la ghețar, vizită la peștera de gheață, la unul din vulcani și aș putea continua la nesfârșit. Islanda are mult mai mult de oferit!

Itinerar:

Islanda: vânătoare de aurore boreale

Ziua I: Reykjavik și vânătoarea de aurore boreale

Ziua II: Golden Circle

Ziua III: Reykjavik la 360°Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website