Portugalia văzută prin ochii părinților mei

Perioada: 12 – 16 martie 2019                                                                                                                                    Participanți: părinții mei, eu                                                                                                                                                Puncte forte: Fatima, Lisabona

Visam demult un concediu cu ai mei iar dacă nu s-a îndeplinit în copilărie s-a împlinit acum. Cred că la maturitate începi să vezi altfel lucrurile, le savurezi diferit. Ajungi să le conștientizezi și încerci să te agăți de ele, poate oprești puțin timpul. M-am bucurat de prezența lor și ei la rândul loc să se bucure de loc și de momente.

Știam că unul din visele mamei mele a fost să meargă la Fatima. Pentru cei care nu știu Fatima este o mică localitate în care s-a arătat Fecioara Maria, astăzi fiind unul din cele mai mari locuri de pelerinaj din lume în rândul catolicilor. E un loc cu o încărcătură spirituală și bun loc de meditat și mai ales de liniște.

După ce îi anunțasem pe ai mei că le-am luat bilete de avion să vină în vizită la Dublin mă gândeam că e păcat să îi țin la frig atât de mult timp așa că ne-am reorientat. Am ținut eu cât am ținut secretul dar se pare că m-am dat de gol, fără să vreau, cu plecatul în Portugalia cu 2 săptămâni înainte de plecare. Deja știau care e treaba :)).

Tata nu mai zburase cu avionul de pe vremea lui Ceaușescu de când fusese în Rusia. Mama zbura a doua oară, vă dați seama ce stres pe ei :)). Recunosc că mi-am pus întrebarea dacă o sa ajungă cu bine la Dublin dar știam că nu au nicio șansă să urce în alt avion iar mama oricum vorbește maghiară.

În Irlanda a plouat cu găleata aproape tot weekendul așa că așteptam cu nerăbdare plecarea la soare.

Am avut parte de 3 zile cu soare și multă liniște la Fatima, ai mei au avut zbor în aceeași seară înapoi spre Budapesta și eu am mai rămas încă o zi la Lisabona. Eram pentru a doua oară în Portugalia în mai puțin de 4 luni.

Acest articol e pentru ei, Portugalia văzută prin ochii lor.

Itinerar:

3 zile de liniște la Fatima

Galopul Lisabonei în 24 de ore 

Portugalia: sfaturi și cheltuieliAbonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website