Portugalia: sfaturi și cheltuieli

Portugalia m-a întâmpinat cu același soare primitor și pentru a doua oară. La doar 4 luni de la weekend-ul petrecut în Porto aveam să mă întorc cu ai mei.

Toată povestea a început cu venirea părinților mei la Dublin și plecarea la Fatima după câteva zile. Nimic nu e mai frumos decât atunci când ți se îndeplinesc dorințele.

Biletele de avion au fost operate de Ryanair și Tap Portugal. A fost un total de 8 bilete cumpărate cu cele 2 companii aeriene și au costat 380 euro fără bagaj de cală dar cu îmbarcare prioritară:

  • 2 bilete Ryanair Budapesta – Dublin
  • 3 bilete Ryanair Dublin – Lisabona
  • 2 bilete Tap Portugal Lisabona – Budapesta
  • 1 bilet Ryanair Lisabona – Dublin

Transportul Lisabona – Fatima- Lisabona a fost cu autocarul care l-am luat din Autogara Oriente (1 stație de metro de la aeroport) și a costat 21 euro / persoană dus-întors. Detaliile companiei le găsiți aici.

Cazarea la Fatima am ales-o la Hotel Santo Antonio 3*. Am luat o cameră dublă cu mic dejun inclus iar prețul pentru 3 nopți a fost 135 euro. Hotelul este situat foarte aproape de sanctuarul marian și foarte curat.

Cazarea în Lisabona am ales-o la un hostel foarte cochet lângă aeroport. Cred că a fost unul din cele mai bune hosteluri în care am fost: Lisbon Family Hostel. Cred că este afacere de familie deoarece domnul de la recepție a fost atât de amabil, plus că tot hostelul era lună și bec. Am ales varianta cu mic dejul și am plătit 36,40 euro. Stația de metro e la 15 minute de plimbare. Deoarece zborul meu a fost dimineața foarte devreme și mai erau persoane din hostel care mergeau la aeroport ne-a făcut transferul contra sumei de 4 euro.

Dacă mă întrebați de intrările la obiectivele turistice, a fost doar una singură la Turnul Belem. Prețul biletului este de 6 euro sau 3 euro cu card de student. La Fatima toate obiectivele și bisericile sunt cu intrare la liberă.

A fost o adevărată alergătură iar Lisabona categoric merită mai mult timp pentru a fi explorată și înțeleasă.

Presimt că am să revin curând.

 

Itinerar:

Portugalia văzută prin ochii părinților mei

3 zile de liniște la Fatima

Galopul Lisabonei în 24 de ore

 Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website