Eurotrip 2019

Perioadă: 6 – 16 aprilie 2019                                                                                                                                      Participanți: solo                                                                                                                                                                 Puncte forte: Malaga, Granada, Ronda, Bruxelles, Bruges, Antwerp, Amsterdam, Parcul Keukenhof, Zaanse Schans

Ideea asta de Eurotrip o aveam în cap de când mama și pământul. Urla și ultima fibră din mine și tot nu se aliniau astrele. În liceu eram prea mică, în facultate bugetul redus, în Irlanda lipsa de timp și concediu prea scurt.

După 1 an și jumătate de lucru în Irlanda am decis că e cazul să schimb ceva așa că mi-am dat demisia. A fost un sentiment maxim de eliberare și ultime 2 săptămâni de preaviz au trecut extrem de repede. Acel sentiment când știi că vineri e ultima zi și sâmbătă dimineață ai avion. Zen, nu altceva!

Cu mai puțin de o lună înainte fusesem cu ai mei în Portugalia și acum plecam iar.

Faza cu plecatul din companie am rumegat-o suficient și matur astfel că la întoarcere aveam să încep la noul job (de unde am plecat după 2 luni :)) ).

Pentru că am decis să plec relativ din scurt mă gândeam unde să plec? Mamă, am 10 zile (!!!!) și nu știu unde să merg. Am ales Europa din simplul motiv că pentru Asia biletele deja erau prea scumpe și bugetul meu era setat fără nici cea mai mică abatere și timpul era prea scurt pentru viza de turist.

Nu am avut încotro și am rămas să străbat bătrânul continent. Și acum marea dilemă: încotro? Din start am zis că niciun loc în care nu am fost până acum (pe aproape) și plus știam că vreau să ajung în Olanda să văd lalelele înflorite.

Am tot combinat eu bilete de avion, tren, autocar, cazări prin Elveția, Franța,Spania, Olanda și oricum combinam depășeam bugetul.

După vreo 3 zile de stors creierii am ajuns la varianta finală Eurotrip 2019: Spania, Belgia și Olanda.

1.SPANIA

Eurotrip 2019

A fost primul stop de 3 zile din Eurotrip 2019. Andaluzia e superbă la începutul primăverii. Cu toate că nu am vizitat tot ce vroiam (Caminito del Rey a rămas restant) m-am bucurat de soare, mare, istorie, cultură, artă și sangria. Un aer boem, relaxant și un vibe spaniol pe măsură. 3 orașe în 3 zile: Malaga, Granada și Ronda. O explozie de culoare, cultură și istorie.

2.BELGIA

Eurotrip 2019

Nu eram pentru prima oară în Belgia dar mi-am luat restanța 12 ani (!!!) mai târziu. Alte 3 zile pline de istorie, cultură, obiective turistice incluse în patrimoniul UNESCO. O scurtă revedere cu cineva cunoscut în Antwerp, o zi superbă la Bruges și restanța luată la Bruxelles. Mai erau multe de văzut și acolo dar nu cred că a treia oară mă mai întorc :D.

3.OLANDA

Eurotrip 2019

Ultima parte din Eurotrip și poate cea mai așteptată. A fost piesa de rezistență și aici am petrecut 4 zile lungi și late. Prea multe de văzut într-un timp atât de scurt. O adevărată magie să vezi tot copacii înfloriți lângă canalele din Amsterdam, să simți mirosul lalelelor înflorite și magia creată de ele în Parcul Keukenhof și să admiri morile de vânt și case tradiționale olandeze din Zaanse Schans.

Au fost 10 zile pline, mari și late și vai cât mi-aș mai fi dorit să stau :). În fiecare loc văzut am simțit că mai e de descoperit, de simțit, de învățat și de explorat. Până la urmă visele devin realitate!

 

Itinerar:Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *