Amsterdam cu alți ochi

Azi e ultima zi petrecută în capitala olandeză și ultima zi din Eurotrip. Azi explorez o parte mai puțin ”ortodoxă” motiv pentru care Amsterdam poate fi văzut și cu alți ochi.

Am avut parte de 10 zile extrem de frumoase și încărcate în același timp. Am cutreierat 3 țări superbe pe care le-aș mai vizita oricând. Sunt cumva nostalgică pentru că au trecut prea repede. Mă gândeam că 3 zile nu au fost suficiente pentru Andaluzia, că în Belgia erau mult mai multe de văzut iar de Olanda nu mai zic nimic.

În ultima zi decid să scap de rucsac și să îl colectez înainte de plecarea la aeroport. Azi încerc să nu mai alerg ca o nebună și mă bucur maxim de soare și vibe amsterdamez.

1. Muzeul Maritim Amsterdam

Amsterdam

Un muzeu ceva mai aparte, cred că e primul muzeu maritim vizitat. Se aude că este unul din cele mai vechi și cu o colecție impresionantă. De la hărți, globul pământesc, obiecte personale, toate arată începutul cum olandezii au găsit drumul spre mare la începutul sec al XVII – lea.

Turul continuă cu o replică a vasului East Indianam Amsterdam care a fost înghițit de mare în anul 1798. O expediție în larg dura aproximativ 9 luni iar replica vasului denotă traiul și munca grea a marinarilor.

Amsterdam

Probabil piesa de rezistență a muzeului este barca regală. O barcă împodobită și aurită construită între 1816-1818 la cerința Regelui William I. La aceea vreme barcă regală era o modă pentru țările monarhice ale Europei. Aceasta măsoară 17 m lungime.De asemenea, este pus la dispoziția turiștilor tot documentarul despre restaurarea și conservarea acesteia.

Intrarea este gratuită cu I amsterdam city card iar mai mult detalii găsiți aici.

2. Casa Annei Frank 

Amsterdam

Mare mi-a fost dezamăgirea când am aflat că nu mai erau bilete disponibile. Toate biletele erau vândute cu un avans de cel puțin 3 luni iar partea cea mai rea e că intrarea nu este inclusă în niciun city card.

Anna Frank este o evreică ce s-a ascuns în mansarda unei case din Amsterdam în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a devenit celebră datorită jurnalului pe care l-a ținut până în momentul în care a fost arestată. Tatăl ei supraviețuiește și este cel care face public jurnalul ei.

Tare mi-ar fi plăcut să văd casa Annei Frank în schimb am trecut pe acolo.

Mai multe detalii legate de program și bilete găsiți aici.

3. Red light district

Cred că aceasta e zona cea mai căutată a capitalei pentru cei dornici de aventură și distracție. Nu a fost ceva ce m-a dat pe spate și vă spun sincer că nu m-aș întoarce a doua oară. Asta e partea ”întunecată” a capitalei, un Amsterdam văzut cu alți ochi.

Pentru cine nu știe prostituția este cumva legală în Olanda precum și consumul de iarbă. Numele de districtul vine de la fetele ce stau în vitrine în așteptarea clienților iar mirosul de iarbă și magazinele care vând tot felul de preparate cu marijuana (bomboane, prăjituri) sunt la fiecare colț de stradă.

Am fost pe timp de zi, undeva pe la prânz și erau fete în vitrine (fotografiatul e interzis) nu vreau să mă gândesc ce e seara plus că a fost unul din cele mai solicitate și promovate tururi ale capitalei. Na, fiecare cu ce-l doare :D.

E timpul de mers la aeroport dar parcă m-aș mai plimba măcar puțin. După 10 zile de umblat teleleu prin Europa încă nu sunt suficient de obosită :)).

Drumul la aeroport e floare la ureche. Am luat trenul (5.50 Euro biletul) și am ajuns în mai puțin de 30 de minute. Un zbor de nici 3 ore și sunt înapoi în țara veșnic verde unde plouă continuu.

 

Itinerar:

Eurotrip 2019

Granada și secretele palatului Alhambra

Top 8 lucruri de făcut în Malaga

Ronda – pueblos blancos și corida

Antwerp și secretul diamantelor

Bruxelles la fel de frumos ca și prima oară

Bruges – orașul medieval de la Marea Nordului

I ♥ Amsterdam

Zaanse Schans – paradisul morilor de vânt

Parcul Keukenhof – raiul lalelelor

Eurotrip 2019 – sfaturi și cheltuieliLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *