Top 8 lucruri de făcut în Malaga

Malaga m-a primit cu timp frumos și vai dor îmi era să port un tricou și să ma bată soarele în cap. Este un oraș foarte ușor de explorat, de la zona portuară până la Teatrul roman și Alcazaba.

Mă trezesc dis de dimineață și mă pierd pe străduțele înguste, pavate și pline de mister. Mă întreb tot timpul oare unde duce strada aceasta? Arhitectura orașului e impresionantă și îmi place maxim forfota în ”spanish style” :)). Orașul lui Picasso are un vibe aparte și e plin cu artiști stradali de multe ori neînțeleși. Îmi place atmosfera orașului când poți să stai la terasa unei cafenele și să îți sorbi cafeaua admirând tot ceea ce vezi.

Încerc să îmi fac propriul traseu și să descopăr cotloanele orașului port, cel mai mare oraș de pe Costa del Sol și încropesc un top 8 lucruri care sunt un must în orașul mediteranean.

1.Vizitează Casa memorială Pablo Picasso  

Este probabil motivul pentru care Malaga a devenit atât de cunoscută. Actorul a trăit în ultimul secol fiind considerat unul din contribuitorii stilului cubist alături de francezul Georges Braque.

Se pot vedea o parte din lucrurile personale ale pictorului, tablouri iar parterul găzduiește o expoziție a artiștilor contemporani locali. Mai multe detalii despre programul de vizită și bilete, găsiți aici.

2. Savurează o sangria în Plaza de la Merced

Este piața vis-a-vis de Casa Memorială Pablo Picasso cu Obeliscul Torrijos. Un loc superb și liniștit perfect pentru a savura o sangria și gusta o paella.

3. Vizitează teatrul roman și fortăreața Alcazaba 

La poalele fortăreței Alcazaba se află teatrul roman descoperit relativ recent, anul 1951 cu un diametru relativ mic, 31. A fost bine conservat deoarece încă se poate vedea scena și locurile.

Fortăreața Alcazaba are puternic accent maur fiind o dovadă vie a prezenței islamice în Sudul Spaniei. Turnurile, coloanele și piscinele placate cu mozaic sunt cele mai specifice elemente care se regăsesc aici. Nu este de talia Complexului Alhambra, mult mai bine conservată, dar oferă o altă tonalitate orașului.

Mai multe detalii despre bilete și program de vizită găsești aici.

4. Admiră orașul de la Castelul Gibralfaro

Te pregătești psihic pentru a urca și a câștiga altitudine ca mai apoi să primești și recompensa: un panoramic de milioane asupra orașului. Mirador de Gibralfaro este observatorul principal de unde poți să admiri tot orașul și să identifici stadionul, parcul și portul.

Personal nu am intrat în Castelul Gibralfaro dar dacă dorești să îl vizitezi să nu uiți să achiziționezi biletul de jos. Există varianta de biletul combinat fortăreața Alcazaba și castelul Gibralfaro.

5. Admiră artiștii stradali

Mie, personal, mi se pare că sunt cei care întrețin atmosfera și vibe-ul în fiecare oraș. Ei sunt cei care dau viață orașului și surprind turiștii cu pasiunea și talentul lor. În Edinburgh nu a lipsit faimosul cimpoi așa cum în Malaga nu au lipsit pictorii locali.

6. Descoperă catedrala din Malaga

Catedralele tot timpul au pus amprenta istoriei în aproape orice oraș. De diverse stiluri, forme și mărimi au fost un obiectiv vizitat în aproape orice oraș european.

Malaga nu face o excepție de la această regulă, aici catedrala fiind construită pe locul undei foste moschei. Construirea ei a durat nu mai mult de 250 de ani începând cu anul 1528. Un detaliu important este că unul din turnuri lipsește fiind construită în 3 stiluri arhitecturale: renascentist, baroc și gotic. Este considerată a doua catedrală din Andaluzia după Catedrala La Giralda din Sevilla.

7. Vizitează portul și promenada

Malaga nu are farmec fără o vizită în port la un pahar de vin și o plimbare pe promenadă. Dacă mai vezi și un vas de croazieră acostat în port gata de plecare ești cel mai norocos. Zona e aglomerată mai ales după apus iar zona de promenadă e plină de magazine și localuri.

8. Plimbă-te pe plajă

Umbreluțe de paie, plajă lată de nisip, intrare lină în mare, Malaga le are pe toate. Plaja Malagueta este probabil una din cele mai poluare plaje din Malaga. Cu toate că a fost cald, parcă totuși nu era încă timp de plajă în aprilie dar o plimbare pe malul mării te va energiza și îți va goli mintea ca să fii zen.

 

Itinerar:

Eurotrip 2019

Granada și secretele palatului Alhambra

Ronda – pueblos blancos și corida

Antwerp și secretul diamantelor

Bruxelles la fel de frumos ca și prima oară

Bruges – orașul medieval de la Marea Nordului

I ♥ Amsterdam

Zaanse Schans – paradisul morilor de vânt

Parcul Keukenhof – raiul lalelelor

Amsterdam cu alți ochi

Eurotrip 2019 – sfaturi și cheltuieliLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *