Ziua I : La pas prin Porto

Zborul a decurs fără probleme, poate prea matinal dar am o zi minunată în față. Nimic ieșit din comun, metroul a venit în câteva minute și iată-mă față în față cu cel mai boem oraș portughez.

De cum ajungi în centrul orașului se simte atmosfera de Crăciun, orașul e împodobit cu brăduți și beculețe iar Catedrala Romano Catolică domină intrarea în orașul vechi patrimoniu UNESCO.

Catedrala este unul din cele mai vechi edificii din Porto construită între sec XII și XIII în stil romanesc iar mai târziu combinat cu stilul gotic. Un lucru care mie personal mi-a plăcut foarte mult a fost mozaicul de plăci ceramice albastre, cunoscute sub numele de azulejos care sunt prezente în tot orașul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Las catedrala în urmă și o iau agale prin centrul istoric, străduțe înguste cu piatră cubică, decorațiuni de Crăciun la tot pasul, 2 doamne vorbind portugheză, mici magazine cu souveniruri și tot amalgamul de gânduri ce vin la pachet într-o atmosferă de sărbătoare la 15 grade.

Se pare că azi e ziua de vizitat biserici, la fiecare pas găsesc câte o biserică și unele dintre ele mi se par atât de impunătoare și învăluite în mister încât neapărat trebuie să intru.

Următoarea oprire este la Biserica Sfântul Francisc o minunăție de stil gotic la exterior și un superb stil baroc în interior. O vezi impunătoare din prima,  iar dacă ai de ales să vizitezi doar o singură biserică în Porto, asta e cireașa de pe tort.

Piesa de rezistență este altarul din lemn sculptat suflat cu aur și catacombele unde erau îngropați oamenii bogați ai orașului până în 1845.

Ce faci când vrei o imagine de ansamblu a orașului? Încerci să cauți un loc la înălțime pentru a admira orașul de sus.

Care e locul cel mai potrivit pentru a admira orașul Porto? Turnul Bisericii dos Clerigos.

Zis și făcut, o biserică construită exact în mijlocul drumului cu un turn de unde poți admira tot orașul, un mozaic colorat portughez care îți taie respirația.

A fost zi cu noroc, deși a fost înnorat toată ziua s-au aliniat astrele corespunzător căci nu a plouat deloc.

Mâine dau startul la o altă zi de explorat.

 

Itinerar:

În căutarea vinului de Porto

Ziua II: Porto se lasă descoperit

Ziua III: Faimoasele podgorii din valea Douro

Porto: sfaturi și cheltuieliAbonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website