Porto: sfaturi și cheltuieli

Portugalia mi-a lăsat o impresie foarte plăcută, iar de Porto mi-a povestit multă lume ca fiind un oraș plin de viață, istorie, cultură și vin. Sincer, exact așa a și fost.

Un loc unde ajungi rapid din Dublin mai ales dacă ai carență de vitamina D (aka eu :)) ), unde te încarci cu energie pozitivă, o destinație de pus pe listă atât pentru iubitorii de mâncare cât și pentru iubitorii de vin.

Cu siguranță mă veți întreba de costuri. Cei care mă citiți de ceva timp, știți ca nu sunt omul prea mofturos și țin bugetul în limita normalului.

Cazarea am ales-o la Rivoli Cinema Hostel, în buricul târgului, foarte aproape de Primărie și de orașul vechi. Am ales o cameră cu 4 paturi și norocul a fost ca în ultima noapte toate fetele plecaseră așa că toată camera a fost pentru mine. Un hostel curat, bine poziționat, cu mic dejun inclus și diversificat. Prețul pentru 3 nopți a fost EUR 46.00

Zborul a fost operat de Ryanair și prețul biletului tur-retur a fost EUR 54.96 fără priority boarding sau alte servicii extra.

În ceea ce privește tururile și intrările la obiectivele turistice, am ales să iau un city pass numit Porto Card pentru 48 h care îți dă acces gratuit și nelimitat la transport și un discount la anumite atracții turistice,restaurante și evenimente culturale.

Țin să menționez că pentru mine nu a fost deloc rentabil. Metroul l-am luat o singură dată pentru transferul de la aeroport spre centru și atât. La retur a fost greva iar taxi-ul până la aeroport a fost EUR 19.00.

Ca și discount avut cu Porto Card a fost la câteva puncte turistice astfel că am plătit o sumă modică:

  • Catedrala Romano-Catolică (Sé) : EUR 2.00
  • Biserica San Francisco și muzeul : EUR 5.00
  • Biserica Dos Clerigos și accesul în turn: EUR 2.5

Acum pentru cei cu dureri de picioare și celor care nu le place să se plimbe prea mult poate să fie o afacere bună privitor la transport.

Turul din Valea Douro a fost separat și achiziționat de pe Viator și operat de Agenția Magical Douro având un preț de EUR 77.80. Tot ce am povestit aici a fost inclus în preț.

Pe curând!

Itinerar:

În căutarea vinului de Porto

Ziua I: La pas prin Porto

Ziua II: Porto se lasă descoperit

Ziua III: Faimoasele podgorii din Valea DouroAbonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website