Lefkada – infinitul nuanțelor de turcoaz

După ce am descoperit frumusețile insulei Zakynthos, am mutat tabăra în Lefkada. Am găsit o altă parte a Greciei ceva mai simplă și infinitul nuanțelor de turcoaz. Aș recomanda Lefkada pentru turiștii care doresc liniște, turiști pasionați de micile sate pescărești unde parcă s-a oprit timpul. Aș recomanda Lefkada pentru cei ce doresc să vadă o altă bucățică din Grecia ceva mai autentică și fără resorturi de 5*. Aici îți iei timpul în propriile mâini, încerci să îl oprești ca să poți admira infinitul și fiecare răsărit de soare.

Nidri (Nydri) – Lefkada

Tabăra noastră este în stațiunea cu pricina, situată în partea estică a peninsulei la circa 15 km de capitală. Orașul port, plaja cu pietricele formează golful și desenează natural țărmul Mării Ionice. La depărtare, în infinitul nuanțelor de turcoaz se ridică munții care fac spectacolul și mai frumos.
Nu te gândi gândi că te vei plictisi, nu ai nicio șansă. Totul e atât de colorat încât la fiecare colț de stradă te vei gândi în ce parte să mergi. Magazine mici de suveniruri, o casă împodobită cu trandafiri, o terasă în stil mediteranean, mirosul de pește proaspăt la tavernă, o barcă ce trece agale prin fața ta, toate sunt experiențe și acțiuni cumva normale dar aici au cu totul altă armonie. Uneori e greu de explicat, trebuie simțit!
Lefkada
Lefkada
Lefkada
Oare unde e farmecul Greciei dacă nu o plimbare în cochetele porturi? De multe ori, aici se petrece acțiunea pricipală, porturile fiind împânzite de taverne cu miros proaspăt de pește, un zgomot de barcă în surdină,pescari zgomotoși fericiți sau supărați și de ce nu, admirarea ambarcațiunilor parcate în port.
Multe taverne și restaurante organizează serate grecești cu cina inclusă. Vă recomand o seară grecească cu pește proaspăt, sos tzatziki și un ansamblu ce dansează ”Dansul lui Zorba”. Tind să cred că ceea ce spun grecii este adevărat: ”Eat greek and live long!”
Lefkada
Lefkada
Grecia trezește din tine instant spiritul de explorator. Nu e nevoie să fii explorator de talie mondială pentru a căuta infinitul nuanțelor de turcoaz din Lefkada,plajele sălbatice, priveliști ascunse și golfuri izolate.
Turul insulei se face lejer într-o zi și nu e nevoie de grabă. E nevoie de răbdare pentru a te bucura de frumosul care îți trezește simțurile:

1. Capitala Lefkada

Lefkada

Nu am zăbovit prea mult și vă spun sincer că nici nu prea m-a impresionat. Probabil nici nu i-am dat atenția cuvenită. Așteptam puțină mare și natură și mai puțin betoane și aglomerație. Oprirea aici a fost foarte scurtă.

2. Mănăstirea Faneromeni – Fryni

La doar 4 km de Lefkada un loc de liniște și pace zace la umbra copacilor. Mănăstirea este considerată centrul spiritual al insulei fiind unul din cele mai importante locuri de rugăciune. Locul îi atrage și pe cei mici pentru că mănăstirea are o mică grădina zoologică în curte. O priveliște spre plaja din Agios Ioannis se poate vedea din curtea mănăstirii.

 3. Admiră infinitul nuanțelor de turcoaz 

De la mănăstire mergând spre plaja Kathisma te poți opri și admira marea de sus. M-aș fi oprit din metru în metru pentru a admira infinit marea în toate nuanțele posibile carea făcea punte cu cerul albastru. Uneori e greu de distins linia orizontului și totuși e acolo. Atenție! Loc de stat cu aparatul la ochi până nu mai poți!

infinitul nuanțelor de turcoaz

4. Plaja Kathisma  – Lefkada

Lefkada infinitul nuanțelor de turcoaz
infinitul nuanțelor de turcoaz
Cred că această plajă nu prea mai are nevoie de nicio prezentare fiind cea mai faimoasă plajă din toată Lefkada împreună cu Porto Katsiki. Situată într-un loc idilic între munte și mare oferă bucățica ei de nisip alb tuturor turiștilor amatori de sporturi nautice, plajă și chiar un zbor cu parapanta. Plaja oferă facilități și pentru cei mai petrecăreți dintre noi. O terasă cochetă, Copla, ce se transformă într-un veritabil club de noapte după apus. Când ați fost ultima dată la un beach party?

5. Vasiliki

Un sat pescăresc la sud de Lefkada și al doilea ca mărime. Situat într-un mic golf mi s-a părut foarte cochet și plin de viață. Toate terasele, cafenelele și magazinele de înghețată din port erau aliniate frumos și ofereau o priveliște spre ambarcațiunile din port. Tot de aici se poate lua feribotul spre Kefalonia și Itakha. O plimbare cu o înghețată este deliciul perfect pentru o după-amiază de vară.

6. Sivota

infinitul nuanțelor de turcoaz

Probabil unul din cele mai frumoase, pitorești și colorate golfuri din Lefkada. Din păcate am reușit să admir golful doar de sus dar vestea se răspândește rapid despre cât de exclusivist este. Prețurile la cazări și taverne sunt destul de piperate și nu pentru buzunarul oricui iar în port găsești doar ambarcațiuni de lux. Satul este preferat mai mult de către proprietarii yacht-urilor.

Sivota se poate admira de sus de la terasa Restaurantului Agnantio.

Itinerar

Zakynthos – colț de rai grecesc

Croazieră în insulele grecești

Parga – oraș ce colorează marea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.