Croazieră în insulele grecești

Cu o zi înainte v-am prezentat un tur al Lefkadei iar azi sunt la bordul unui vas de croazieră pentru a descoperi insulele  grecești de lângă Lefkada. Nu este insulă fără farmec și personalitate și deși sunt într-un număr atât de mare, nu sunt la fel. Pe când afirmi că nu este ceva mai frumos decât x, apare y și îți strică toată ecuația așa că mai bine lăsăm matematica deoparte în vacanță.
M-am trezit cu același superb răsărit de soare din Nydri, hotelul fiind situat foarte aproape de port. Să ai privilegiul să surprinzi liniștea dimineții în bătaia valurilor fără alt sunet de fundal e de neprețuit. Doar tu, marea și un răsărit de soare.

Traseul vasului de croazieră șerpuiește printr-o altă serie de insule grecești din Marea Ionică surprinzând cele mai cunoscute locuri și legendele acestora:

  • Porto Katsiki – cea mai frumoasă plajă din Lefkada
  • Insula Kefalonia – Fiskardo
  • Insula Ithaka – Frikes
  • Insula Meganisi  – Peștera Papanikolis
  • Insula Scorpions

1. Porto Katsiki

Porto Katsiki
La nici 2 ore de Lefkada, se află o plajă care intră în toate topurile plajelor din Grecia alături de plaja Navagio din Zakynthos. Culoarea turcoaz pe care o are marea și stânca de culoare albă fac din acest loc un rai. Insula poate fi văzută și de sus urcând cele 80 de trepte. Se poate ajunge și cu mașina.
Îți recomand să ajungi aici după-amiaza când bate soarele. Peretele vertical ține umbră și apa este destul de rece dimineața.
Cel mai sudic punct al Lefkadei este Capul Doukato iar un far stă cocoțat pe stâncă din 1890. Stâncile au și ele povestea lor iar legenda spune că faimoasa poetă Sappho a dat o lege prin care orice om care greșește să fie aruncat de pe stânci. Sappho a fost cea care și-a înșelat soțul fiind nevoită să se arunce de pe stânci pentru a putea uita iubirea neîmpărtășită a amantului ei.

2. Insula Kefalonia – Fiskardo

croazieră
insulă
Sat pescăresc situat în nordul insulei Kefalonia. E micuț și parcă toată activitatea și toată viața se trăiește în port. Insula nu e tocmai mică și doar timp să ai să o poți explora pe toată pentru că are multe să îți arate. Pentru cei pasionați de frumosul albastru, plimbări în port printre cafenelele în stil mediteranean, Fiskardo e soluția.

3. Insula Ithaka – Frikes

Frikes
insulele grecești
Sora mai mică a insulei Kefalonia, m-a primit cu brațele deschise într-o după-amiază călduroasă de mai. Loc perfect de plimbare și leneveală. Nu mă satur să stau în port, să admir marea și valurile care lovesc bărcile din port. Mi se pare un sunet foarte relaxant. Bucuria lucrurilor simple.

4.Meganisi – peștera Papanikolis

insulă

Foarte aproape de Lefkada, insula măsoară doar 20 km² având 2 porturi principale: Vathi și Spilia. Pe lângă acestea o altă atracție este peștera Papanikolis. Aici s-a ascuns un submarin grecesc în Al Doilea Război Mondial. Este a doua insulă ca mărime din Grecia și a fost preferată și de vasele de mărime medie pentru că se putea adăposti în caz de vreme rea. Azi oferă o experiență inedită turiștilor, peștera fiind parțial inundată.

5. Insula Skorpions

insulele grecești

Insula se poate vedea și din Lefkada, cu o poveste și o istorie proprie. A avut ca și proprietar multe personalități celebre, insula ajungând foarte mediatizată după ce a fost cumpărată de fiica unui miliardar rus.
Insula a aparținut miliardarului grec Aristotel Onassis care a transformat-o într-o insulă de lux în anii 1963. În anul 1968  insula găzduiește nunta lui Onassis cu Jackie Kennedy, văduva președintelui american Kennedy. După moartea lui Onasis, insula este moștenită de fiica și nepoata acestuia fiind cumpărată mai târziu de fiica magnatului rus Dmitri Ribolovlev cu un preț exorbitant de 100 milioane de dolari. Atâția bani să tot ai!
O croazieră poate fi modul ideal de a petrece o zi de vacanță și a explora insulele grecești. Vasul de croazieră aparține companiei Nidri Star. Grecia a fost și rămâne o destinație de vacanță de top indiferent de locație.
Itinerar:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.