Parga – oraș ce colorează marea

Cât de frumoasă e marea în Grecia v-am tot povestit dar acest oraș a adus ceva aparte locului. Parga e un oraș ce colorează marea prin casele ei colorate din port iar o cetate venețiană veghează orașul de secole.
Recunosc că m-a fascinat de cum am ajuns. Casele colorate din port, străzile pavate și înguste ce urcă la cetate, priveliștea asupra portului și poveștile cu iz venețian fac din acest loc un rai.
Oare unde nu este frumos în Grecia? Indiferent că dorești un resort de lux în Zakynthos, că dorești să te bucuri de liniște în Lefkada sau că vrei să explorezi frumusețea insulelor într-o croazieră, sunt lucruri care aici devin realitate.
În Parga nu am poposit prea mult. A fost o oprire relativ scurtă în drum spre România dar suficient cât să îmi rămână pe retină frumusețea locului.
De cum ajungi, promenada cu cele mai colorate case îți iese în întâmpinare pentru o plimbare în portul colorat. Magazine de suveniruri colorate, taverne cu mâncare tradițională, o limonadă rece, toate sunt la ele acasă.
Parga

Un castel îți trage cu ochiul de sus dar până la acolo te pierzi printre străduțele pavate ce urcă ușor spre castel. Buticuri micuțe, uși colorate toate fac parte din decor.

Castelul venețian din Parga

Construit pe ruinele unui castel bizantin cu rol de protejare a orașului împotriva otomanilor și inclusiv a piraților,azi a devenit un simbol, fiind unul din cele mai vizitate locuri din Parga. Odată ajuns la intrare vei găsi un restaurant cu mâncare tradițională fiind și singura încăpere din castel. După ce ai urcat ești răsplătit cu cel mai frumos peisaj asupra portului.

Parga

oraș ce colorează marea

Dacă tot suntem la mare să nu uităm de plajă. Mama ei de plajă, loc pentru care batem mii și mii de kilometri. Cea mai apropiată plaja este foarte aproape de port, plaja Krioneri. Plajă publică cu șezlonguri și umbreluțe, luxul fiecărei vacanță de vară.

Deși scurtă vizita în Parga, a fost ultima oprire la marea Ionică. Grecia a ajuns mai mult decât o destinație de top, este locul unde te poți simți ca acasă.

 

Itinerar:

Gustul Greciei din 3 ingrediente

Zakynthos – colț de rai grecesc

Lefkada – insula nuanțelor de turcoaz

Croazieră în insulele grecești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.