3. Croazieră în insulele Mării Ionice

   

     Croaziera din Marea Ionică a fost o adevarată surpriză, aveam noi trecută o minicroazieră în program dar cum programul se mai modifică, am avut parte de o croazieră de aproape o zi.
        Am pornit dimineața la ora 10:00 din Nidri îmbarcându-ne pe vasul Nydri Star I, noi și alți zeci de turiști. 
         Prima oprire e în Porto Katsiki o plajă superbă cu pietre de toate culorile, cu cea mai curată plajă. Se zvonește ca e prima plajă din Grecia și în top 10 plajele lumii. Aici, sunt de acord, arată super. Drumul a durat 1 ora si jumătate . Fiind plajă cu multe valuri sporturile nautice sunt la ele acasă.
       

     Am avut 1 oră la dispoziție să ne bucurăm de plajă, timp foarte scurt și dacă stau să mă gândesc mai bine până am coborât de pe vas s-au strecurat deja 15 minute.
      Croaziera continuă, trecem pe langă cel mai sudic punct al insulei, Capul Doukato care adăpostește un far ce datează din 1890.
Câteva date despre far:
-a început să fie folosit din anul 1890
– în 1950 a fost distrus de un cutremur iar în 1956 au fost terminate lucrările
-în 1986 a fost alimentat cu energie electrică
      Stâncile au și ele de spus ceva, legenda spune ca regina Sappho a dat o lege și anume că oricine greșește să fie aruncat de pe stânci. Sappho a fost cea care, din păcate, și-a înșelat soțul fiind nevoită să respecte legea dată chiar de ea. Sappho s-a aruncat de pe stâncă pentru a putea uita iubirea neîmpărtășită față de amantul ei.
     Next stop, Fiskardo – Insula Kefalonia, cea mai mare insulă din Marea Ionică.
Un orășel port foarte liniștit și foarte cochet. 

     Ora 15:00 ne surprinde în Frikes-Insula Ithaca perfectă pentru o zi linistită de vară, de leneveală și soare.Aici parcă se oprește tot atunci când muntele sarută marea.

    Peștera Papanikolis – Insuloa Meganisi  aici s-a ascuns un submarin grec în cel de Al Doilea Război Mondial. Insula este a cincea ca și mărime de pe teritoriul grec iar în urma unui cutremur aceasta s- micșorat, azi fiind o peștera inundată

     Ultima oprire o facem aproape de Insula Skorpios, o insula care are propria ei poveste.
Insula a fost cumparata de Aristotel Onasis în 1963 transformând-o într-o insulă de lux. În anul 1968 Onasis se căsătorește cu Jackie Kennedy, văduva preșendintelui american J. F. Kennedy.
    După moartea lui Onasis, insula este moștenită de fiica acestuia care o vinde mai tărziu fiicei magnatului rus Dmitri Ribolovlev, aceasta cumpărând insula la exorbitanta sumă de 100 milioane de dolari.
     Croaziera s-a încheiat în Portul Nidri la ora 18:30. A fost o croazieră care ne-a arătat o mică parte a frumuseților Greciei. 
Citește și:
Citește alte postări asemănătoare:
     Gran Canaria s-a dovedit a fi o idee strălucită, o călătorie "la cald"
     Ziua a IV-a o dedic aproape toată pentru a vizita capitala insulei, Las
     După plimbarea în Maspalomas am dormit ca un prunc toată noaptea, evident trezirea a
     Ne trezim destul de devreme, am ajuns la concluzia că eu în concediu
     Trogir este ultima oprire din cele 3 zile de paradis petrecute în Croația.


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website