Ziua VII: Whistler – raiul schiorilor

Penultima zi în Canada începe devreme. Azi e vorba despre natură, munte cât vezi cu ochii și multă zăpadă. Nu ai cum să mergi în Vancouver și să sari peste Whistler paradisul schiorilor, locul unde s-au desfășurat Jocurile Olimpice de Iarnă 2010.

Locul e rupt parcă dintr-un colț de rai si trebuie să ai noroc pentru câteva raze de soare. Se pare că se aliniaseră și stelele si soarele  pentru ca am prins o vreme incredibil de bună.

O iau la pas și mă pierd printr-un sătuț cochet în care încep să apară primii schiori și aflu că toate telecabinele sunt închise pentru mentenanță. Ia norocul de unde nu-i :)).


Pentru că aveam o zi întreagă la dispoziție am bătut în lung și-n lat toată stațiunea și am luat-o la pas prin împrejurimi. Soare, timp frumos, relativ cald; ingredientele perfecte pentru o zi perfectă de mers pe jos.

O iau spre Lost Lake, un traseu ușor de câțiva km prin pădure. Traseu destul de aglomerat pe prima porțiune de familii cu biciclete, persoane în vârstă și tineret. Traseul șerpuiește prin pădure și urcă puțin cât să nu uiți unde ești dar peisajul mă fură la tot pasul și mă opresc din 2 în 2 minute. Parcă nu aș mai pleca de aici :)).

Îmi iau rămas bun și pornesc mai departe pe traseu, începe să devină pustiu și mă mai intersectez din când în când cu vreun biciclist care mă salută amabil. Totul bine și frumos până un observ un marcaj și efectiv încremenesc. Pe marcaj nu scria altceva decât  “Atenție! Zonă frecventată de urși”.Mi-a urcat tensiunea instant și primul lucru care mi-a venit în minte era harta globului pământesc, că eram la mama naibii la mii de km departe de casă și că da sunt în Columbia Britanică si fir-ar chiar sunt urși pe aici. E ca și cum te-ai gândi dacă în Australia sunt șerpi veninoși. Am grabit pasul instant și la fiecare adiere de vânt mă întorceam în spate să văd dacă e ursul :))))). Mai ziceam câte un mulțumesc când mai trecea câte un biciclist prin zonă.

Cu Moș Martin nu m-am întâlnit (deh,nu a fost el așa norocos :))) ) și în aprox 4 h am fost înapoi în stațiune.Am luat-o din nou în pas de plimbare pentru ultimele raze de soare și mici suveniruri. Whistler e una din cele mai scumpe stațiuni de schi din lume iar când mergi e bine să mergi pregătit.

Cred că aici am găsit cele mai originale și ingenioase suveniruri iar pentru cei împătimiți ai sportului cred că e cu totul altă poveste. Gama de echipament este foarte diversificată și prețurile pe măsură dar e once in a lifetime :).

Itinerar:


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website