Ziua IV: Toată ziua Stanley Park

Mă trezesc cu un chef fantastic, o vreme superbă și un soare de îți vine să ieși la plimbare în pijama. În 30 de minute sunt gata îmbrăcată, echipată și mâncată. Azi urmează o zi luuungă cu mulți kilometri. Azi planul e să stau toată ziua în Stanley Park. Dacă te uiți pe hartă și vezi cât e de imens stai și te gândești dacă îl bați într-o singură zi.  Vreau să vă spun că e unul din cele mai mari parcuri din lume având peste 400 ha, peste 500000 de arbori și aprox 27 km de poteci dintre care vreo 10 km i-am bătut eu.
Vancouver Harbour e super-mișto și e în drum spre parc. De aici pleacă hidroavioanele pentru tururi panoramice și mai poți admira câteva yacht-uri. Soarele bate maxim iar culorile acelea de toamnă mă opreau din minut în minut.
Prima oprire în parc e la Vancouver Aquarium cel mai mare acvariu din Canada și printre primele 5 din America de Nord fiind, totodată și centru de cercetare marină. Foarte bine organizat pe zone prin urmare aici poți să vezi de la meduze până la delfini. Intrarea nu e deloc ieftină  și te scuturi de 31.80 CAD (preț student) cât ai zice…pește. Mai multe detalii despre aquarium găsești aici.
 
 Mă îndrept spre totem poles, acesta fiind unul din cele mai fotografiate zone din parc. Încerc să mă țin de traseul inițial dar e frumos rău de tot. Paleta de culori tomnatice se încadrează perfect în ziua cu soare fără nori.
O altă oprire este la Lacul Beaver, un lac într-o pădurice. Traseul urcă puțin și observ cu bucurie că sunt aproape singură pe aici. O doamnă de vârsta a doua își face plimbarea și mă salută politicos. Se schimbă și peisajul dar nu stau prea mult și pornesc spre Prospect Point pentru o priveliște de milioane.
Cred că mi-au găsit locul pentru că nu mă simt deloc într-un oraș mare și murdar plin cu turiști. Îmi place maxim că am loc să respir, aerul e curat, peisaj frumos rău de tot și imediat vine partea și mai plăcută. Hai o fugă spre Siwash Rock și de acolo direct la plajă Third Beach.
Picioarele încep să dea semne de oboseală dar e prea frumos să mă opresc. Traseul face o curbă și mă apropiu de clădiri fără să ocolesc Lost Lagoon și Inukshuk.
Itinerar:
Citește alte postări asemănătoare:
Știi acel moment de glorie când ești în același loc ca și poza din ghidul
Azi petrec mare parte din zi în Chinatown. Vizitasem o parte cu 2 zile în
Bună dimineața Vancouver gândisem eu cu chef de viață, asta până mi-am aruncat ochii pe
Plec cu emoții la aeroport, îmi verifica a mia oară toate documentele și mă îndrept
Perioadă: 6-13 octombrie 2018 Participanți: solo Puncte forte: Vancouver, Grouse Mountains, Capilano Suspension Bridge, Whistler,


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website