Vancouver: sfaturi și cheltuieli

Ca la orice sfârșit de călătorie (că până la urmă se termină) îmi place să trag linie și să privesc în urmă dacă mi-am îndeplinit scopul. Vacanța în Canada a fost prea scurtă dar oricând e loc de revenit.

Dacă mă întrebați cum mi-am planificat bugetul am să o iau pas cu pas.

Este nevoie de ETA (Electronic Travel Authorisation) deși de viza de turist nu mai este nevoie. Pentru ETA se aplică online și se plătește o taxă de 7 CAD după care primești confirmarea pe e-mail. La intrare in Canada la Oficiul de Imigrări o să ai un mic interviu și există posibilitatea să ți se ceară anumite documente. Mi-a fost cerut biletul de retur, dovada cazării și tot felul de întrebări gen de ce am venit și ce am în plan să fac o săptămână.

Biletul de avion l-am cumpărat cu 5 luni înainte. Aveam eu un pitic pe creier să zbor cu Air Canada așa că am avut un zbor direct Dublin – Vancouver (aprox 9 h) și la retur o escala în Londra Heathrow. Biletul a costat 380 EUR.

Transportul de la aeroport spre centru durează aprox 40 minute și se face cu trenul, prețul unui bilet fiind 7.95 CAD.

Cazarea am dorit-o în zona Downtown aproape de principalele atracțiituristice. Nu am avut niciun abonament de autobuz sau vreun alt mijloc de transport. Media era de aprox 10 km / zi :))). Am ales un hostel cu mic dejun inclus Samesun Vancouver. Multiculturalitatea mi-a plăcut enorm, în fiecare zi, la micul dejun, te împrietineai cu alte persoane. Unii de luni de zile pe drumuri cu un rucsac în spate, alții cu placa de snowboard pentru a petrece un sezon de schi în Whistler. Cazarea pentru 7 nopți a fost 325 CAD.

În ceea ce privește intrările la obiectivele turistice am avut un avantaj: sunt studentă cu acte în regulă în Irlanda iar reducerile cu cardul de student în unele locuri au fost considerabile:

  • Vancouver Art Gallery: 13,5CAD (preț de student)
  • Chinese Garden: 9 CAD (preț de student)
  • Aquarium: 31,8 CAD (preț de student)
  • Capilanso Suspension Bridge: 39,5 CAD (preț de student) *
  • Grouse Mountain: 56 CAD (preț întreg) **
  • Tur Victoria & Butchart Gardens (Vancouver Island): 133,16 EUR (preț întreg pe Viator)

* referitor la transportul spre Capilano Suspension Bridge este shuttle bus gratuit iar de acolo este autobuz spre Grouse Mountain.

**accesul la Grouse Mountain e contra cost și mi se pare puțin piperat. Ca și alternativă poți să parcurgi traseul Grouse Grind (un hike de aprox 1,3h) și nu mai e nevoie să plătești intrarea, se plătește doar telecabina pentru coborâre 15 CAD.  Dacă se dorește vizitarea The Eye of the Wind se plătește extra 15 CAD.

Referitor la transport după cum vă spuneam sunt adepta mersului pe jos până nu mai pot :)). Nu am avut niciun abonament pe niciun mijloc de transport. Am folosit un aquabus pentru a ajunge la Granville Island Public Market 6 CAD tur-retur.

Referitor la transportul până în Whistler am luat un autobuz tur-retur la preț de 35 CAD cu cei de la Epic Rides. În 2h ești în rai.

Pe curând!

 

 

 

Citește alte postări asemănătoare:
Penultima zi în Canada începe devreme. Azi e vorba despre natură, munte cât vezi cu
Azi e zi cu fainoșag, mă trezesc din nou devreme de parcă nu e concediu
Știi acel moment de glorie când ești în același loc ca și poza din ghidul
Mă trezesc cu un chef fantastic, o vreme superbă și un soare de îți vine
Azi petrec mare parte din zi în Chinatown. Vizitasem o parte cu 2 zile în


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website