Ziua VI: Vancouver Island – Victoria

Azi e zi cu fainoșag, mă trezesc din nou devreme de parcă nu e concediu dar cu siguranță ați realizat că pentru mine concediile nu sunt făcute să mă odihnesc, de multe ori ajung acasă mai obosită decât am plecat și când mă gandesc că următoarea zi sunt nevoită să merg la servici, parcă îmi vine să nu mă mai întorc deloc :).
Azi e zi de explorat Insula Vancouver punctul forte fiind Victoria capitala provinciei canadiene Columbia Britanică. Multe năbădăi am avut cu acest tur iar de preț nu vreausă îmi aduc aminte :)). Partea funny e că și-a meritat toți banii. Cu o seară înainte primesc e-mail că se schimbă locul plecării. Deja în mintea mea erau scenarii că sigur rămân în Vancouver :)). Spre final totul a fost ok.
Mă îndrept spre Richmond de unde voi lua feribotul, nu de alta dar e cam singura variantă de a ajunge acolo dacă nu iei avionul.
După 1.30 h iacă-mă pe Insula Vancouver. Feribotul oprește în Swartz Bay iar până în Victoria mai sunt aprox 30 de km.
Prima oprire este la Grădinile Butchart (Butchart Gardens) o minune de grădini de unde parcă nu ai mai pleca, 900 de specii de flori împărțite în diferite grădini (grădina trandafirilor, japonezaă, mediteraneană) având peste 1 milion de vizitatori anual.

 

A doua parte a zilei o petrec în Victoria – capitala insulei, un oraș foarte cochet. Priveliștea spre port e minunată iar soarele e prezent și el, rai nu alta. Nu am avut prea mult timp de petrecut în oraș așa că m-am plimbat doar în zona portuară și Parlament.

Mă îndrept spre feribot pentru un lung drum înapoi spre Vancouver iar când vezi că se aliniază stelele pentru un minunat apus simt că sunt în locul potrivit și momentul potrivit. A fost unul din cele mai frumoase apusuri văzute. Balenele se pare că s-au ascuns pentru ca nu am văzut niciuna dar nu e rău, ele să fie sănătoase.

Itinerar:


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website