Ziua I: Vancouver, am ajuns!

Plec cu emoții la aeroport, îmi verifica a mia oară toate documentele și mă îndrept spre check-in. E prima oară când am parte de un control atât de riguros și e cineva curios cât port la pantofi. Mi s-a verificat de 3 ori pașaportul și am fost întrebată de ETA.
Îmi luasem loc la geam și era pentru prima oară când zburam cu un avion atât de mare. După 9 ore de zbor deja nu mai aveam chef nici să dorm, nici să citesc, nici să vorbesc cu domnul de lângă mine, vroiam doar să împing avionul să aterizăm mai repede. By the way: frumoasă Groenlanda de sus :)).
Ajung în ditamai aeroportul din Vancouver și urmează o căruță de întrebări, verificări, formulare completate și documente. După mai bine de o oră reușesc să ies din aeroport și să iau metroul spre centru. Un drum de 40 de minute până în centru, internet deloc dar cazarea am găsit-o rapid. Fac check-in-ul în 5 minute și ies în tura de recunoaștere. Lonely Planet is your friend.
Casa mea timp de o săptămână e în buricul târgului așa că papuci comozi să am și spor la explorat :)).
Gastown e partea istorică a orașului cu câteva străzi pavate, clădiri de toate formele și dimensiunile si o atmosferă foarte boemă. A fost partea din oraș care mi-a plăcut cel mai mult.
Nu ai cum să nu remarci Steam Clock un ceas cu abur la colț de stradă construit în 1977 care funcționează cu electricitate iar în partea superioară iese abur.

Trec pe lângă Vancouver Police Museum care era închis pe când am ajuns și la Statuia lui Gassy Jack locul unde a fost deschis primul pub din Vancouver. Nu ai cum să nu remarci magazinele de suveniruri și siropul de arțar.

O iau agale pe străzi și ajung în Chinatown, nu prea ai cum să nu îți dai seama că ești aici, Chinatown Millenium Gate te anunță că ai sosit.
     Mâine urmează o altă zi în căutare de ceva nou.
Itinerar:
Citește alte postări asemănătoare:
Știi acel moment de glorie când ești în același loc ca și poza din ghidul
Mă trezesc cu un chef fantastic, o vreme superbă și un soare de îți vine
Azi petrec mare parte din zi în Chinatown. Vizitasem o parte cu 2 zile în
Bună dimineața Vancouver gândisem eu cu chef de viață, asta până mi-am aruncat ochii pe
Perioadă: 6-13 octombrie 2018 Participanți: solo Puncte forte: Vancouver, Grouse Mountains, Capilano Suspension Bridge, Whistler,


Abonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website