Bruxelles la fel de frumos ca și prima oară

După ce ieri am petrecut o după-amiază în Antwerp, azi o petrec în capitala belgiană. Bruxelles a rămas la fel de frumos chiar și după mai bine de 11 ani. De data aceasta sunt decisă să vizitez ce a rămas restant. Am în plan o vizită la Atomium și Parcul Mini-Europe.

Dacă per ansamblu de Atomium am rămas dezamăgită, în parc m-am distrat fantastic. Am văzut toată Europa la un loc în miniatură. Hai să vă povestesc pe îndelete cum a fost.

Biletul de intrare nu e tocmai ieftin. Există o variantă de bilet combinat ce include vizita la Atomium, Parcul Mini-Europe și Adam Museum 21,50 euro / persoană cu reducere de student. Mai multe detalii legat de prețuri găsiți aici

1. Atomium

Bruxelles

Probabil unul din cele mai cunoscute atracții turistice a capitalei Belgiene alături de Manneken Pis, construit în 1958. 9 sfere metalice cu o înălțime de 100 m găzduiesc diferite expoziții cu un joc de lumini fantastic iar ultima sferă îți oferă o priveliște asupra orașului de la înălțime. Biletul de metro din centru până la Atomium este 2.10 euro /sens.

Atomium

2. Mini-Europe

Mini Europe

Parcul Mini Europe se află la picioarele Atomium-ului și reprezintă o Europa în miniatură. Orașe, clădiri, biserici, arene toate sunt aici. Dacă dorești să vezi Nyhavn-Copenhaga, să te plimbi prin Porto, să vezi Acropole din Atena, să studiezi Turnul Eiffel sau Big Ben mai îndeaproape, să surprinzi erupția vulcanului Vezuviu sau să vizitezi cea mai veche biserică din Irlanda în Glendalough , toate le găsești aici. Sunt monumente construite la scară 1:25 și reprezintă 80 de orașe și 350 de clădiri.

A fost partea care mi-a plăcut cel mai mult. E foarte distractiv atât pentru copii cât și pentru adulți plus că tot timpul e loc de învățat mai multe despre bătrânul continent.

Mini Europe

3. Museul de Design Adam (Adam – Bruxelles Design Museum)

Adam Museum

Recunosc că nu m-a impresionat deloc. Cred că nu am o afinitate aparte pentru designul diferitelor obiecte din plastic sau a afișelor alb-negru. Cei pasionați găsiți mai multe aici.

În zonă se găsește și Turnul japonez ce face parte dintr-un complex de muzee dedicat culturii chineze și japoneze.

Turnul Japonez

Nu puteam să nu mai fac o vizită în centru și să mai admir încă odată clădirile din Grand Place. Clădirea gotică a Primăriei, case vechi surprinzătoare ale breslelor, berării vechi de secole și inconfundabilele magazine de ciocolată. Oare cum este să fii maestru ciocolatier?

O piață tot timpul plină cu o sclipire aparte în umbra frumoaselor clădiri. De data aceasta am alocat timp să mă plimb pe străduțe, să mă pierd printre rafturile cu ciocolată cu mirosuri care mai de care, buticuri cochete la colț de stradă, magazine de suveniruri și să simt atmosfera orașului din nou

ciocolata

Bruxelles

Mâine e o altă zi însă Bruxelles-ul a rămas cu același frumos și aceeași ciocolată delicioasă.

 

Itinerar:

Eurotrip 2019

Granada și secretele palatului Alhambra

Top 8 lucruri de făcut în Malaga

Ronda – pueblos blancos și corida

Antwerp și secretul diamantelor

Bruges – orașul medieval de la Marea Nordului

I ♥ Amsterdam

Zaanse Schans – paradisul morilor de vânt

Parcul Keukenhof – raiul lalelelor

Amsterdam cu alți ochi

Eurotrip 2019 – sfaturi și cheltuieliAbonează-te la poveşti, aventuri şi poftă de călătorit!

Dacă ţi-am atras atenţia şi ai râs pe săturate de peripeţiile mele sau crezi că ţi-a fost de folos articolul, abonează-te şi vei primi email cu cele mai recente ponturi, păţanii şi destinaţii. Un zâmbet pentru fiecare calatorie!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comment *
Name *
Email *
Website